Hlavní obsah

Teatrplasticheski: V Holešově zatančí ruští tanečníci

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Holešov hostí taneční projekt plastického pohybu v podání moskevského divadelního souboru Teatrplasticheski. Mimořádné představení, které je spojením pohybu, světel a hudby nejvyšší evropské úrovně, se koná 15. března od 19 hodin ve Velkém sále.

Foto: MKS Holešov
Článek

„Vzhledem k mimořádnosti a náročnosti představení jsme pro jeho uvedení zvolili právě největší sál na zámku, který nabízí maximální divácký komfort a zážitek. Máme připravený špičkový světelný park a kvalitní ozvučení, protože jedinečnost představení stojí právě na kombinaci pohybu a zmíněných prvků,” řekl k projektu Pavel Chmelík, ředitel Městského kulturního střediska, které akci pořádá. 

Moskevské taneční divadlo Teatrplasticheski reprezentují v Česku čtyři tanečníci, kteří kombinují prvky dokonale technicky zvládnutého jevištního tance a baletu. Důraz je přitom kladen na kontakt.

Do republiky přijíždějí primárně na pozvání Ústavu speciálněpedagogických studií Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Holešov je přitom jedním z mála míst v republice, kde se ruští tanečníci a herci představí.

Námětem mystického projektu postaveného na obrazech a ne na příběhu byl ruské režisérce Laře Garri a choreografovi Jevgeniji Veninu citát anglického básníka Williama Blake "Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". Hudbu složil Jaroslav Ejali Málek.

Městské kulturní středisko Holešov nabízí lístky na představení v předprodeji v městském informačním centru za 250 nebo on-line přes jeho webový portál www.holesov.info.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám