Hlavní obsah

Tátové přijdou fandit na hokejový turnaj O pohár profesora Malého

Novinky, Jana Kittová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se rodí hokejové hvězdy? Nepadají z nebe, ale nejdřív to jsou třeba desetiletí kluci, kteří hrají se stejným zápalem i turnaj navíc, co je mimo soutěž. Tak to bude i tuto neděli 13. listopadu na zimním stadionu v Hradci Králové mezi desátou a osmnáctou hodinou.

Foto: Jana Kittová

Profesor Jaroslav Malý zahajuje turnaj (loňské utkání)

Článek

Letošní hráči se narodili v roce 2006. Fandit jim přijdou tátové a dědové a mámy napečou buchty. 

Utkají se čtyři družstva z oddílů Mountfield Hradec Králové a.s., HC Bílí Tygři Liberec, HC Příbram a HC Letci Letňany. Počet hráčů na ledě bude 5 + 1, maximální počet hráčů pak 16 + 2. Hrát se bude podle pravidel ČSLH systémem každý s každým. Pořadatelem je Mountfield Hradec Králové a senátor prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc., který je s hradeckým hokejem spjatý už několik desetiletí.

„Hokej představoval více než 20 let mého profesního života. Působil jsem po ten čas jako sportovní lékař Stadionu Hradec Králové, ještě s doktorem Jandíkem, docentem Urbanem a doktorem Jirouskem. Mám z hokeje mnoho přátel a rukama mi tehdy prošla od žáčků po dospělé spousta významných hokejistů, například Řehák, Janeček, Kopřiva, Tomáš a Patrik Martincovi, Marha, Kudrna, Fejgl, Hrdina, Zima, Filip, Pahulák, Čihák, Němeček, Luštinec, Hosták a řada dalších. Je pro mě čest, že jako senátor za Hradec Králové mohu přispět tím, že pomohu uspořádat turnaje hokejových nadějí,“ říká profesor Jaroslav Malý. 

Hokejový turnaj je společenskou akcí, kde se setkají celé rodiny hráčů. „Za ty roky se spolu dobře známe a rádi se vidíme. Mám tu kluka. Taky bude hrát,“ říká organizátor akce, vedoucí ročníku 2006, Jan Verner. Zvána je také široká veřejnost. 

Reklama

Výběr článků

Načítám