Hlavní obsah

Tamara Blažková vystavuje v galerii Žlutý kopec v Brně

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 2. listopadu se v galerii Žlutý kopec v Masarykově onkologickém ústavu v Brně koná vernisáž výstavy Andělská sdělení. Svoje obrazy představí pacientům i návštěvníkům nemocnice výtvarnice Tamara Blažková.

Foto: Jiří Smutný

MOÚ v Brně

Článek

Autorka vystudovala modelářství a návrhářství obuvi na Střední umělecko-průmyslové škole v Uherském Hradišti. V roce 2006 absolvovala na pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně obor výtvarná výchova a vizuální tvorba. Následně působila jako pedagožka na Střední odborné škole v Uherském Hradišti a učila i v Luhačovicích. V roce 2010 začala pracovat v Základní umělecké škole Rudolfa Firkušného v Napajedlích.

Její oblíbenou technikou je pastel. V posledních letech si oblíbila balíček andělských motivačních karet od psychoterapeutky Doreen Virtuové. Karty jsou postaveny na základě láskyplných rad andělů a dokážou velmi pozitivně naladit a zamyslet se nad osobními otázkami. Při hospitalizaci v MOÚ ucítila potřebu tyto karty ilustrovat.

Její figury a andělé se nacházejí v imaginárním vysněném prostoru, tvořeném barevnými přerušovanými stopami čar, jakoby siločárami aur. Samotný proces tvoření pomáhal výtvarnici při překonávání zdravotních a psychických problémů a přinášel na oddělení plno radosti, světla, lásky a svobody.

Vernisáž začíná ve 2. patře Švejdova pavilonu v 15.30 hodin. Na klavír zahraje Tomáš Hrubiš a autorku představí Jan Bružeňák.

Reklama

Výběr článků

Načítám