Hlavní obsah

Talentovaný hudebník Hanz Sedlář pokřtí v Holešově svůj nový hudební projekt Drumphonic

Novinky, Robert Rohál

Svůj nový hudební projekt Drumphonic pokřtí ve čtvrtek 27. září od 20 hodin v New Drive Clubu v Holešově Hanz Sedlář. O své horké novince i o jeho dalších plánech a koncertech hovoří mladý hudebník v následujícím rozhovoru.

Foto: Ludmila Polišenská

Hudebník Hanz Sedlář si nedávno zahrál i na Neslýchaně zábavném večeru v Kroměříži.

Článek

Jak byste charakterizoval projekt Drumphonic a kdy a kde bude křest tohoto alba?

Drumphonic je instrumentální hudební projekt. Jde o spojení bicí soupravy a elektrické kytary s doplňkem orchestrů a ostatních nástrojů. Živě vystupujeme pouze ve dvou, já a kytarista David Uher, se kterým to společně celé tvoříme. 27. září pokřtíme v Holešově naše druhé album, které se jmenuje “Journey to Saturn” a jako host s námi dvěma vystoupí i skvělá violoncellistka - Iris Moris. Křest proběhne od 20 hodin v New Drive Clubu, který je v holešovském zámku. Informace jsou samozřejmě na našich stránkách.

Budou k tomu nějaké klipy? S kým zpravidla na těchto klipech spolupracujete?

Videoklipy chystáme asi až na příští rok. Ale záznam z tohoto koncertu samozřejmě bude. Z 99 procent na mých klipech spolupracuji s režisérem a kameramanem Vladislavem Františem - ani teď tomu nebude jinak.

Jste hudebník i autor. Co vás nejvíc inspiruje případně kde a v čem hledáte inspiraci? Jak to máte s múzami?

V tomto jsem trošku rozdvojená osobnost. Za bicími cítím energii a dravost, u piana si zase vylévám srdíčko a spíš to jde hlouběji do duše. Ke tvorbě mě inspiruje spousta věcí, třeba lidé, vzpomínky, počasí, roční období… Někdy je to ale tak, že mě při improvizaci něco napadne a až potom si vytvořím myšlenku jako inspiraci, díky které to rozvíjím dál.

Další projekt je Piano & Cello, ale pojedete i koncerty Rocksymphony... Neberete si toho nějak moc?

Ano, mám toho hodně, ale neuvěřitelně mě to baví. Pokud jde o mé projekty, nejraději bych na nich dělal i ve spánku. V podstatě pracuji od probuzení do usnutí, a tak mi to vyhovuje. Třeba se mi to jednou vrátí a já věřím, že ano. Samozřejmě čas na rodinu, přítelkyni nebo přátelé si moc rád najdu, i když ho bohužel není mnoho.

„Bušíte“ v kapele hvězdného Janka Ledeckého. Jak k této spolupráci došlo a jak ji hodnotíte?

Janek v roce 2015 vyhlásil konkurz na bubeníka do jeho kapely. Já bych o tom ani nevěděl, kdyby mi to nenapsal kamarád a zároveň jeho bývalý bubeník. Nedával jsem tomu moc nadějí, ale i tak jsem přihlášku poslal. Nakonec si mě vybral ze 126 uchazečů o tento post - a já jsem za to neuvěřitelně vděčný. Spolupráce s ním je úžasná. Rozhodně mě to posunulo o kus dál a navíc je to skvělý člověk stejně jako ostatní členové jeho kapely. Je zajímavé, jak vám jeden mail o dvou řádcích může ovlivnit život.

Reklama

Výběr článků

Načítám