Hlavní obsah

Talent Ostrava přijímá přihlášky

Novinky, Petra Kubecová

Druhý ročník pěvecké soutěže Talent Ostrava 2016 se pomalu chýlí do své další fáze, kdy začnou jednotlivá předkola. Pořád je ale dost času poslat přihlášku a zkusit vyhrát.

Foto: Lucie Maceczková

Finále loňského ročníku

Článek

„Chceme pozvat všechny, kteří rádi zpívají, aby se přihlásili. Není důležité, jestli má zpěvák školený hlas, chodí někde na hodiny zpěvu, nebo je úplný amatér a zpívá si jen doma své oblíbené písničky. Na tom vůbec nezáleží. Talent může být skrytý kdekoliv,”  uvedla Táňa Wajsová, předsedkyně poroty.

„Letos máme méně přihlášek než v loňském ročníku, takže je mnohem větší šance na postup a umístění. Soutěž navíc probíhá ve 3 kolech, a do druhého kola chceme pustit většinu soutěžících. Chceme si být jisti, že nám žádný talent neunikne. Takže není třeba bát se zpívat bez podkladu, protože určitě budu soutěžící mít příležitost zazpívat i na mikrofon s hudebním podkladem,” dodala.

Pořadatelé soutěže si jsou vědomi, že sehnat hudební podklad nemusí být vždy jednoduché. Jsou proto připraveni soutěžícím pomoci a poradit. „Určitě se nikdo nemusí bát zavolat nám, nebo napsat. Náš tým velmi rád poradí s výběrem a pomůže zajistit podklad. Ještě bych chtěla dodat, že zpívat můžou opravdu cokoliv, jakýkoliv žánr,” říká Wajsová.

Výherci se mohou těšit na krásné ceny. Je mezi nimi celodenní natáčení v profesionálním studiu Citron, open air koncert s Moravskoslezskou Sinfoniettou, profesionální focení a spousta krásných věcných cen.

„Vítězstvím to ale určitě nekončí. Pravidelně zveme finalisty k účasti na dalším koncertech, aktivně s nimi spolupracujeme a troufnu si říct, že absolutní vítězce loňského ročníku Romaně Cínové se soutěží změnil život. Patnáctiletá zpěvačka, která přijela z Lipníka nad Bečvou, se momentálně připravuje ke přijímacím zkouškám na  Konzervatoř Jaroslava Ježka,” dodala Wajsová. 

Pro přihlášení stačí navštívit web www.talentostrava.cz, kde jsou ke stažení pravidla soutěže i přihláška.

Reklama

Výběr článků

Načítám