Hlavní obsah

Také v Kostelci nad Orlicí připravili pestrou první adventní neděli

Novinky, Dana Ehlová

Pestrý kulturní program připravili na první adventní neděli také v Kostelci nad Orlicí. Akce probíhaly na několika místech a zájem o ně byl opravdu velký.

Foto: Hana Růžičková

Dr. Miroslava Nováková, vedoucí Klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí má radost ze zájmu o výstavu fotografií.

Článek

V krátké době již podruhé se Klub seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí proměnil ve výstavní síň. Ve vánočně vyzdobených prostorech tentokrát představují svoji tvorbu místní mladí fotografové.

Vystavovatele i pořadatele přišli osobně podpořit všichni nově zvolení členové nejužšího vedení města a starosta František Kinský výstavu nazvanou Kostelec očima mládeže zahájil. „Klub seniorů Pohoda během otevření výstavy přivítal za dvě a půl hodiny téměř stovku návštěvníků... a to různých věkových kategorií,” radovala se vedoucí klubu dr. Miroslava Nováková.  

Až do 14. prosince budou moci tedy i další zájemci zhlédnout fotografie zachycující pohled mladých lidí na současný Kostelec přes hledáček fotoaparátu.

Předvánočně se však "naladil" o první adventní neděli celý Kostelec nad Orlicí, město provoněl punč, medovina, horká čokoláda a vánoční cukroví při tradičním adventním jarmarku na Jiráskově náměstí. Probíhala tradiční "ULIČKA", což je obdoba vánočního jarmarku a s tím spojené doprovodné akce - koncerty, akce pro děti nebo zahájení výstavy betlému.

„Den byl ve znamení kulturních zážitků pro všechny generace. Rodiny s dětmi i všichni ostatní mohli obdivovat unikátní dřevěný kostelecký betlém řezbáře Aleše Fajfra, který bude vystaven až do 6. ledna v budově Městského úřadu,” sdělila Šárka Slezáková z organizačně-správního odboru.

„Vánoční atmosféru navodilo kvarteto Základní umělecké školy F. I. Tůmy spolu s hudebním doprovodem Jany Polnické. Tóny pianina může rozeznít úplně každý návštěvník Kosteleckého betlému, a to až do 6. ledna 2015,” dodala Šárka Slezáková.

Sváteční podvečer pak podle jejích slov zpestřilo vystoupení hudební skupiny Song v kostelíku J. A. Komenského. Stovky lidí přišly také na slavnostní rozsvícení vánočního stromku. Pro děti byl připraven program v podobě vystoupení Dětského pěveckého sboru Kvítek. Ten se ujal i odpočítávání času rozsvícení stromu společně s Františkem Kinským, k čemuž se následně přidali i diváci.

Reklama

Výběr článků

Načítám