Hlavní obsah

Tablet od srdce umožní mosteckým seniorům kontakt s blízkými

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět nových tabletů z projektu Tablet od srdce dostali dárkem senioři v Městské správě sociálních služeb v Mostě od Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Foto: Město Most

Článek

Přístroje jim umožní kontakt s blízkými a usnadní pobyt v domovech uzavřených kvůli koronaviru. V době zákazu návštěv jim videohovory umožní bližší kontakt „z očí do očí“, ačkoliv jen přes displej tabletu přes aplikaci WhatsApp.

„Velmi si uvědomujeme, že tato doba je těžká nejen pro seniory, ale i jejich rodiny, kterých se odloučení týká. Vzájemné propojení seniorů s nejbližšími prostřednictvím videohovorů má pozitivní vliv na jejich psychický i fyzický stav. Lépe zvládnou současnou stresovou situaci. Starší lidé potřebují vidět své blízké a vnímat jejich emoce. Seniorům tato pomoc přináší lásku, radost a naději,“ vysvětluje ředitelka Městské správy sociálních služeb Jarmila Kotyzová.

Tablet od srdce je společným projektem společnosti Philip Morris, Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, společnosti Mall Group, Vodafone, Deníku BLESK a Nadace Charty 77.

Chcete se spojit se svými blízkými v některém z domovů pro seniory?  Kontaktujte Městskou správu sociálních služeb Most a domluvte si termín a čas volání.

Domov pro seniory Barvířská: 775 894 780

Domov pro seniory v ulici J. Wolkera: 734 683 872

Domov pro seniory v ulici A. Dvořáka: 739 242 719, 607 794 349

Reklama

Výběr článků

Načítám