Hlavní obsah

Szidi Tobias, kráska s nezaměnitelným hlasem zazpívá v Mikulově

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská herečka a zpěvačka Szidi Tobias, majitelka podmanivého hlasu a osobitého projevu plného melancholie, radosti i bláznovství, v doprovodu výborných muzikantů odehraje v adventní čas pouze čtyři koncerty v České republice. A to v Praze, Brně, Ostravě a v Mikulově na zámku – v sobotu 7. prosince.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Písně Szidi Tobias jsou plné citu, upřímnosti, radosti a pozitivní energie. Lidé v nich často nacházejí své vlastní příběhy. Skladatelsky nápaditým, nenásilně melodickým a vnitřně propracovaným skladbám dominuje klavír a smyčce.

Kritiky je zpěvačka označovaná za jeden z nejvýraznějších hlasů na „federální“ scéně, či dokonce za druhou dámu českého šansonu. Písně z vánočního alba s hudbou Milana Vyskočániho a texty Petera Liptovského jsou vystavěny na silné, věrohodné sváteční atmosféře a nabízejí příjemný a zároveň kvalitní odpočinek v předvánočním shonu.

Na koncertě v Mikulově od 19 hodin zazní písně nejen z vánočního alba Ať se dobré děje, ale diváci se dočkají i svých oblíbených skladeb ze starších desek Szidi Tobias.

„Budeme hrát nejen písně z nového alba jako např. Vrána, Andělé, Povídání, Tabák, pilka, ale chybět nebudou skladby z mých starších alb, jako je Tak málo lásky, Obrázky o láske, Milovaná, Valahogy, Na Hotelu v Olomouci, kterou jsem nazpívala s Petrem Hapkou,“ říká svým chraplavým a zároveň sametovým hlasem zpěvačka.

Szidi Tobias vystupuje s pětičlennou kapelou a má za sebou pět sólových desek, mezi nimi i jednu zlatou. V České republice je známá ze spolupráce s dvojící Hapka & Horáček.

Vstupenky na mikulovský koncert jsou v prodeji v Mikulově v Turistickém informačním centru na Náměstí, v Břeclavi v Kině Koruna a ve Valticích v Galerii Reistna. Na místě pak před koncertem 7. prosince od 18 hodin v zámeckém sále.

Záštitu nad koncertem převzala radní města Mikulova Marie Leskovjanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám