Hlavní obsah

Sweetsen fest ve Frýdku-Místku začíná ve středu na Slezské

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek Město na čtyři dny ovládne hudební, divadelní, filmový a nově i literární festival SWEETSEN FEST. Konat se bude od 25. do 28. června na šesti scénách převážně v areálu stadionu TJ Slezan a nově také na frýdeckém sídlišti Slezská v sadech Svobody. Vstup je zdarma.

Foto: Jana Matějíková

logo sweetsen fest 2014

Článek

Festival zahájí ve středu v 18 hodin v moderním multifunkčním zastřešeném jevišti v sadech Svobody na sídlišti Slezská primátor města Michal Pobucký. V tento úvodní den festivalu bude jeviště až do 22 hodin hostit literárně hudební pásmo místních umělců s doprovodným programem, které dramaturgicky připravila KulturaFM.

Součástí programu v sadech Svobody bude i večerní projekce ve velkoplošném letním kině, které představí krátké filmy místních tvůrců, převážně hudební klipy, které se zrodily za poslední rok.

Od čtvrtku 26. do soboty 28. června se pak program přesune do areálu frýdeckého stadionu a přilehlých prostor, kde bude program frýdecko-místeckých hudebníků, divadelníků a tanečníků probíhat na dalších čtyřech scénách. Pořadatelé mysleli i na děti, které se pobaví v cirkusovém šapitó v areálu stadionu, kde pro ně budou připraveny výtvarné dílny a zábavné atrakce.  

„Festival Sweetsen fest letos rozšiřuje nejen svou dramaturgii, ale i spolupráci s charitativními organizacemi. Největší frýdecko-místecký benefiční festival se rozroste na čtyři dny a zároveň podpoří i čtyři dobročinné organizace, a to organizace ADRA, Charita, Podané ruce a nově také organizaci Opora dětem,“ vyjmenoval pořadatel Petr Korč.

„Myšlenka festivalu Frýdek-Místek sobě je skvělá, proto ho dlouhodobě podporujeme a věříme, že podobně štědří budou návštěvníci festivalu, kterým je naservírovaná skvělá zábava bez vstupného,” doplnil primátor Michal Pobucký.

Sweetsen fest pořádá ve spolupráci se Statutárním městem Frýdek-Místek a pod záštitou primátora Michala Pobuckého občanské sdružení Pod Svícnem, KulturaFM, hudební klub Stoun a řada dalších organizací i jednotlivců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám