Hlavní obsah

Svou jízdou na vysokém kole pomáhá Josef Zimovčák nemocným dětem

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po šesté vyrazil začátkem června Josef Zimovčák na cestu Českou republikou, aby získal peníze pro děti, jež trpí onkologickým onemocněním. Osmou etapu letošního charitativního závodu zakončí cyklista ve čtvrtek 11. června večer v Horní Lidči.

Foto: Ludmila Brousilová

Vedoucí projektu na Kole dětem Josef Zimovčák

Článek

Josef Zimovčák je známý jízdou na historickém kole. Zdolává na něm nejen Českou republiku, ale také se účastní světových cyklistických závodů jako je Tour de France, La Vuelta Espana nebo Giro´d Italia.

„Na začátku to bylo splnění klukovského snu, později se sen měnil v touhu pomoct vážně nemocným dětem," popisuje své aktivity Zimovčák, který je nejen závodníkem, ale především vedoucím nadace „Na kole dětem“.  V letošním roce se jede už šesté kolo projektu. Trasa závodu povede napříč celou republikou od Aše přes Brno, Tanvald, Humpolec, Třebíč, Valašské Klobouky, Kopřivnice a Bruntál.

Výtěžek, který Josef Zimovčák jízdou na kole získává, putuje na relaxačně rekondiční pobyty pro děti vyléčené onkologií. „Projekt je o navrácení úsměvu na dětské tváře, které mají za sebou nesmírně náročné období, a pak také o tom, že sport vám může pomoct překonat různé životní úskalí,” dodal Zimovčák.

Do pelotonu závodu se může přidat kdokoliv, kdo má chuť podpořit dobrou a smysluplnou věc. Pravidelně ho jezdí jeden z nejlepších českých kardiologů MUDr. Jan Pirk, badmintonista Petr Koukal nebo osobnost Rallye Dakar Karel Loprais. Čtvrteční osmou etapu závodu podpoří také žáci z hornolidečské základní školy. Peloton doprovodí na trase z Valašských Klobouk do Horní Lidče, v pátek ráno pak na cestě z Valašských Klobouk do Kopřivnice.

Ukončení osmé etapy závodu bude v Horní Lidči ve čtvrtek 11. června v půl osmé večer (v 19:30 hodin) v prostorách sportovního areálu. Nenechte si ujít tuto sportovní akci a přijďte podpořit dobrou věc. Máte možnost vidět nejen originální „vysoké kolo“, ale také pobesedovat s člověkem, kterým svůj život zasvětil pomoci dětem.

Další informace k projektu Na kole dětem a k charitativní cyklotour

Reklama

Výběr článků

Načítám