Hlavní obsah

Svíčky se při celní kontrole proměnily v tři tuny tabáku do vodních dýmek

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příslušníci celní správy odhalili dva gangy, podnikající v tabákovém průmyslu. V prvním případě se jednalo o nelegální dovoz tabáku do vodních dýmek, v druhém o distribuci a výrobu tabákových výrobků. Zamezili tak šestimiliónovému daňovému úniku.

Foto: Celní správa

Místo svíček byl v originálních obalech tabák do vodních dýmek

Článek

Ve středu dokončili ruzyňští celníci kontrolu zboží, které česká firma dovezla letecky z Dubaje. "Místo deklarovaných svíček jsme při kontrole nalezli téměř tři tuny tabáku do vodních dýmek. Rafinovaným podvodem se společnost pokusila o zkrácení daně, poplatku a podobných plateb za téměř čtyři milióny korun," uvedla Martina Kaňková, tisková mluvčí GŘC a CŘ Praha.

Případ celníci i nadále šetří, vzhledem k množství pašovaného zboží předpokládají, že tabák neměl skončit pouze na českém trhu.

Druhý úlovek ohlásila celní správa rovněž v těchto dnech, kdy odhalila mezinárodní zločineckou skupinu. "Provedli jsme ve Středočeském kraji čtyři domovní prohlídky. Našli jsme a zajistili bezmála čtyři tuny drceného a řezaného tabáku ke kouření, strojní řezačku a stroj na míchání tabáku, aromata, stroj na zašívání pytlů a kotel na spalování odpadu z výrob," vypočítala mluvčí s tím, že byla zajištěna i stovka neznačených lihovin.

Daňový únik by v tomto případě byl dva milióny korun. Za zkrácení daně, poplatku a podobných plateb hrozí podezřelým trest odnětí svobody na 8 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám