Hlavní obsah

Světový pohár v in-line bruslení hostila Ostrava-Poruba

Novinky, Josef Zajíc

Světový pohár v in-line bruslení World Inline Cup Ostrava 2012 se v sobotu 16. června konal na městském okruhu na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě. O den dřív závodu předcházela večerní jízda pro veřejnost - odstartována byla ve 20.30 hodin a měla dva tisíce účastníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava-Poruba 16. června 2012.

Článek

V sobotu od 10.30 hodin začaly doprovodné závody nejprve pro děti na 1 km, 3 km a 5 km. Od 11.30 následovaly volné projížďky a pak fit závody na 10 km. Nejlepší ve všech věkových kategoriích obdrželi věcné ceny a originální diplomy, které předávala tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská.

Ve 14.30 hodin odstartovaly ke světovému poháru ženy na trať 33,5 km, což činilo 11 okruhů dlouhých 3100 m. Bylo krásně a teplo a závodnice jely rychle. Po několika úvodních kolech se na čele utvořila s poměrně velkým náskokem čtyřčlenná skupina závodnic, které se až do poslední cílové rovinky hlídaly a až v závěru se "pobily" o vítězství a o další pořadí na bedně.

Vyhrála Jana Gegnerová z Německa před reprezentantkou České republiky Kateřinou Novotnou, která je reprezentuje i v rychlobruslení v short tracku. Třetí místo obsadila Laima Kaufinaová z Lotyšska a pro čtvrté místo si dojela Alexandra Gossová z Polska.

V 16.30 odstartovalo 107 mužů ze 13 států na stejnou trať jako ženy. Žlutými dresy na sebe hned v úvodu upozornili závodnici z Venezuely, ale ani naší reprezentanti nezůstávali pozadu. Historicky poprvé nastoupilo do série WIC oficiální reprezentační družstvo Czech National Team, ve kterém závodily dvě ženy a pět mužů.

Rychlý závod mužů vyhrál Leon Moreno před Sebastianem Tigerosem a Ortizem Mirenou. Všichni z Venezuely.

Závod se pořadatelům zdařil. Vedle zajímavých diváckých zážitků nabídl také bohaté sportovní vyžití veřejnosti. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám