Hlavní obsah

Světově respektované kvarteto a výjimečný talent hry na varhany vystoupí na Festivalu F. L. Věka

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí koncert letošního Festivalu F. L Věka se v sobotu 21. září uskuteční v již tradiční destinaci – Deštném v Orlických horách. V tamním kostele sv. Máří Magdalény vystoupí vedle světově respektovaného kvarteta také ojedinělý talent hry na varhany.

Foto: Festival F. L. Věka (archiv)

Světově respektované Wihanovo kvarteto přijede na Festival F. L. Věka.

Článek

Nejvyšší kvalita

V srdci Orlických hor zazní skladby velikánů Mozarta a Brahmse v podání významnými cenami ověnčeného Wihanova kvarteta, které vzniklo v roce 1985 a jehož primáriem je Leoš Čepický, docent houslové hry na HAMU v Praze.

V mezinárodním měřítku je kvarteto všeobecně považováno za značku nejvyšší kvality. Pravidelně koncertuje v USA, podniklo turné po Austrálii a Novém Zélandu, bývá také častým hostem ve Velké Británii.

Čerstvý vítěz mezinárodní soutěže

Svoji premiéru na Věkově festivalu zažije velice talentovaný, teprve čtrnáctiletý varhaník Adam Suk, žák Základní umělecké školy Pardubice.

Svůj první velký úspěch zaznamenal v roce 2018, kdy se zúčastnil mezinárodní soutěže Pro Bohemia v Ostravě a jako nejmladší účastník získal zvláštní cenu poroty. Letos v srpnu pak zvítězil v NorthernIreland International Organ Competition Armagh v Severním Irsku.

Mecenášem tohoto koncertu je JUDr. Pavel Smutný, president nadačního fondu BOHEMIAN HERITAGE FUND.

Vstupenky

Koncert začíná v 17 hodin a vstupenky lze zakoupit v on-line předprodeji na www.kupvstupenku.cz, v Informačním centru v Dobrušce nebo přímo na místě.

Festivalový autobus

Majitelům ABO vstupenek a vstupenek nabízejí pořadatelé festivalu zdarma dopravu do Deštného v Orlických horách a zpět. Festivalový autobus vyjíždí v 16 hodin z autobusového nádraží v Dobrušce se zastávkou v Laichterově ulici v 16.10 hodin. Další spoj bude vypraven v 15.30 hodin z Nového Města nad Metují, Na Rychtě.

Reklama

Výběr článků

Načítám