Hlavní obsah

Světová premiéra rockové opery Petr a Lucie v Tesla Aréně v Praze

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 2. prosince se uskuteční světová premiéra unikátního projektu Petr a Lucie (Pietro e Lucia) za účasti desítek umělců a celebrit.

Foto: Hana Štrymplová
Článek

Opera je příběhem o nesmrtelné lásce na motivy slavné novely Romaina Rollanda. Pod taktovkou italského dirigenta Marcella Roty vyzývá ke společnému boji lidí všech kontinentů proti mezinárodnímu terorismu a válce.

Originální hudba a libreto vzniklo pod rukou slovenského skladatele Dušana Rapoše (autor např. známého filmu Fontána pre Zuzanu 1-3, Falešný princ, Rabaka), autorkou textů árií je oblíbená česká herečka Eva Vejmělková a choreografii režíroval taneční mág Jaroslav Moravčík.

Mimo slavných pěvců italské operní špičky uvidíte a uslyšíte sólisty Bolšovo těatra, Moskevského divadla klasického baletu, taneční soubor moderního tance M-teatro Russia, Český národní symfonický orchestr Praha, Český filharmonický sbor Brno a také řadu anglických, německých a slovenských rockových instrumentalistů.

Závěrečnou árii Ježíše Krista nazpíval za doprovodu anglických filharmoniků, Pražského filharmonického sboru a hardrockové skupiny Motorband proslulý tenorista Peter Dvorský.

Návštěvníci spatří architektonicky propracovanou 360° scénu s unikátní technologií synchronizovaného prolínání dějů na jevišti s 3D grafickým video pozadím na velkoplošných LED panelech. Jenom scéna tak zabírá 800 metrů čtverečních a je zavěšena na 8 nosných sloupech.

Rocková opera Petr a Lucie je tak propojením operní hudby s klasickým rockem a přinese divákům jeden z nejromantičtějších předvánočních zážitků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám