Hlavní obsah

Světlo z Betléma přinesli na ostravský magistrát skauti z Polanky nad Odrou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věčné světlo, které hoří v jeskynní kapli v městě Betlémě, v níž se narodil Ježíš Kristus, přenesli skauti 13. prosince do Vídně. Odtud cestovalo světlo do Brna. V sobotu 20. prosince bylo rozváženo vlakem po České republice. Tradice byla zahájena v roce 1986 v Rakousku.

Foto: Josef Zajíc

Betlémské světlo v Ostravě. 22.12.2014. Skautky a skauti z Polanky nad Odrou a Ostravy - Poruby před předáním světla.

Článek

Betlémské světlo dovezli skauti na nádraží v Ostravě-Svinově v sobotu 20. prosince v 8.30 hodin. Světla se ujali skauti z Ostravy a rozvážejí dále po Moravskoslezském kraji a Ostravě.

V pondělí 22. prosince ráno v 8.15 hodin dorazilo šest skautů se svými vedoucími k Magistrátu města Ostravy, aby světlo symbolicky předali primátoru města Ostravy Tomáši Macurovi v jeho pracovně.

Světlo předávali skauti z Polanky nad Odrou a z Ostravy-Poruby, střediska přístavu Eskadra. „Naše cesta povede dále na hejtmanství Moravskoslezského kraje a na radnici do Ostravy-Poruby. Pak se rozdělíme a jedna skupina bude putovat do Polanky a druhá skupina do Hlučína,” informovala Veronika Geadeulová z okresní rady Junáka Ostrava.

„Zavítáme na radnici v Hlučíně, protože máme vodáckou základnu, zázemí a loděnici v hlučínské štěrkovně, kde převážně provádíme naší činnost,” doplnila vedoucí skautů Eskadra Poruba Helena Káňová

Předání Betlémského světla se zúčastnila skautka z Polanky nad Odrou Alice Klenová ze 16. oddílu Světlušky. Světlo do lampičky přebíral ostravský primátor Tomáš Macura.

Ostravané, kteří si budou chtít plamínek přenést ve vlastní lucerně do svých domovů, tak mohou učinit až do 6. ledna 2015 na Magistrátu města Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám