Hlavní obsah

Světlo pro Světlušku se opět rozsvítilo

Novinky, Lenka Krajčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 8. benefiční koncert Světlo pro světlušku se uskutečnil ve středu 14. listopadu., Přímý přenos mohli sledovat diváci i u televizních obrazovek, nebo poslouchat na stanici Radiožurnál.

Článek

Stejně jako loni se koncert uskutečnil v Pražské křižovatce v kostelu sv. Anny a jeho hlavní hvězdou byla stálá patronka zpěvačka Aneta Langerová. Kromě ní přišli světlo pro světlušku rozsvítit také Tomáš Klus, Václav Neckář, kapela Buty, Kühnův dětský sbor, děti ze školy Jaroslava Ježka a nevidomí sólisté, kteří zazpívali dojemné duety s populárními zpěváky.

Zcela vyprodaný kostel zhlédl také videoprojekce Bolka Polívka a jeho dcery Anny Polívkové, Ivy Janžurové a Daniely Kolářové, kteří si na krátký čas vyzkoušeli život nevidomých.

Během celého koncertu mohli lidé přispívat dárcovskou DMS nebo zavolat na speciální call centrum, kde se letos role operátorů ujali herečky Daniela Kolářová a Anna Polívková či olympionik Vavřinec Hradilek. Slavnostním večerem, který byl zároveň poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, provázela moderátorská dvojice Pavel Liška a Adela Banášová.

Koncert se stal vyvrcholením desátého ročníku charitativního projektu Světluška a opět ukázal význam pomoci potřebným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám