Hlavní obsah

Svatopluk Drápal představí své obrazy v nemocnici

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masarykův onkologický ústav v Brně zve na výstavu brněnského výtvarníka Svatopluka Drápala Krajina v obrazech. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 2. března v 15.30 hodin v Galerii Žlutý kopec (2. patro Švejdova pavilonu).

Foto: Jiří Smutný
Článek

Autor je absolventem Uměleckoprůmyslové školy v Brně. Jeho inspirací je především příroda. Oblíbenými místy jsou údolí řek Jihlavy a Oslavy a celé okolí začínající Vysočiny. Součástí jeho díla jsou i obrázky z cest po Slovensku, Chorvatsku nebo Itálii, stejně jako perokresby a akvarely z měst a vesnic.

Svatopluk Drápal je členem Sdružení umělců Moravy a Slezska a Uměleckého sdružení Parnas. Svoje práce již představil na mnoha výstavách po celé České republice.

Autora na vernisáži představí Richard Tribula, v kulturním programu vystoupí Sára Benderradj a Katka Romanová (zpěv) za klavírního doprovodu Ivany Kašparové. Výstava potrvá do 4. dubna. Vstup je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám