Hlavní obsah

Svatojánské muzeum v Nepomuku hostí výstavu 3D modelů barokních staveb

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 26. července do 31. srpna hostí Svatojánské muzeum v Nepomuku výstavu 3D modelů vybraných barokních památek z česko-bavorského příhraničí.

Foto: ilustrační foto Stavojánské muzeum v Nepomuku

Svatojánské muzeum v Nepomuku hostí výstavu 3D modelů barokních staveb

Článek

Modely vybraných historických objektů vznikly v rámci projektu Peregrinus Silva Bohemica, který se snaží přiblížit barokní stavby na poutních cestách, jež v minulosti propojovaly české Pošumaví s Bavorskem.

Návštěvníci uvidí např. model poutního kostela Narození Panny Marie v Nicově, kostela Neposkvrněného početí Panny Marie a sv. Ignáce v Klatovech nebo farního a poutního kostela Narození Panny Marie v Neukirchenu bein Heiligen Blut.

Připravena je řada dalších modelů hlavně z Klatovska a Sušicka na české straně a z okresů Deggendorf a Regen na bavorské straně.

„V rámci projektu, na němž se podílí Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni ve spolupráci s naší obecně prospěšnou společností ÚHLAVA a s Technickou vysokou školou v Deggendorfu (Technische Hochschule Deggendorf), je dále vytvářen multimediální a digitální turistický průvodce a aplikace pro mobilní zařízení. Vydána již byla výpravná publikace a aktuálně jsou natáčeny televizní reportáže, které odvysílá plzeňská televize ZAK. Všechny výstupy budou představeny na závěrečných konferencích pořádaných partnery projektu v září tohoto roku," informoval ředitel o. p. s. ÚHLAVA v Klatovech Ing. Pavel Vondráček.

Projekt je realizován z programu přeshraniční spolupráce CÍL EÚS Česká republika - Svobodný stát Bavorsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám