Hlavní obsah

Svatojánská noc v Pardubicích

Novinky, Lucie Hlaváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvečer svátku svatého Jana Křtitele, období letního slunovratu, pálení ohňů, poklady, zlaté kapradí, devatero kvítí, víly – to vše je Svatojánská noc. Oslavit ji můžete například v pardubickém Ekocentru PALETA.

Foto: Tomáš Kubelka

Environmentální návštěvnické centrum Natura park v Pardubicích

Článek

Akce pro celou rodinu se koná v pátek 23. června od 16 hodin v Natura parku, environmentálním návštěvnickém, informačním a vzdělávacím centru postaveném u Chrudimky vedle aquaparku.

Připravené budou nejrůznější workshopy, zájemci si vyrobí škapulíře, bylinkové maceráty či sirupy, uplstí si víly z ovčí vlny nebo protáhnou své tělo při nácviku akrojógy. Děti se vydají na Cestu za pokladem. Na své si přijdou i milovníci irských tanců. Toto umění předvede pardubická skupina Innkeepers, která návštěvníkům nejen zatančí, ale také je některé jednoduché krůčky naučí.

Nebude samozřejmě chybět ani svatojánský oheň. O půlnoci se vyrazí na sběr půlnočního kvítí, a ti odvážnější mohou poté přespat na zahradě pod širákem.

Další informace na www.paleta.cz a na Facebooku Ekocentra PALETA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám