Hlavní obsah

Svatohubertské slavnosti na zámku Loučeň otevřou zdarma i labyrintárium

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatohubertské slavnosti na zámku Loučeň jsou na programu ve dnech 5. a 6. listopadu. Oba dny nabídnou atraktivním programem se vstupem zdarma - a to nejen na program slavností, ale i do zámeckého labyrintária.

Foto: zámek Loučeň

Na programu budou i ukázky umění sokolníků.

Článek

Svatý Hubert jako patron myslivců je zobrazován po boku jelena se zlatým křížem. Bude také patronem Svatohubertských slavností. 

„Tradiční návštěvníci mysliveckých slavností ocení Svatohubertskou mši v zámeckém kostele. Ta je i pro nevěřící, jež církevní prostory zásadně nenavštěvují, a když, tak jen jako turisté, mimořádným a vpravdě slavnostním zážitkem. Jestliže Svatohuberská mše byla zařazena již do loňské premiéry Svatohubertských slavností, druhý vrchol programu je horkou novinkou. V programových přehledech ho najdete pod, doufejme, slibným a trochu tajuplným názvem Úspěšný lov aneb Draze zaplacená krása,“ informoval manažer zámku Loučeň Jiří Senohrábek.

Na programu bude vyprávění loučeňského knížete Huga Thurn-Taxise, pásmo loveckých písní i troubení na lesní rohy. K tomu se po celý den  návštěvníci mohou těšit na sokolnické ukázky nebo ukázky výcviku loveckých psů. Při slavnostním rituálu bude pasována zámecká kněžna do cechu loučeňských myslivců.

Návštěvníci budou zváni i ke stolu plnému zvěřinových hodů, např. na  pečenou srnu. Sami si vyberou, jestli se šípkovou omáčkou nebo se zelím.

Reklama

Výběr článků

Načítám