Hlavní obsah

Svátek jara připomněl, že i navzdory překážkám je na světě krásně

Novinky, Stanislava Dvořáková

Modrá obloha, zářící slunce, záplava květů a lidská solidarita jsou ty nejkrásnější dary velikonočních svátků.

Foto: Stanislava Dvořáková

Jaro vstoupilo do velikonočních dní, aby v bohaté nadílce přineslo notnou dávku radosti a štěstí.

Článek

Nastal čas Velikonoc - svátku jara, vzkříšení života a radosti. V současné době však pandemie koronaviru s hrozbou osamělosti způsobuje či prohlubuje pocit úzkosti a depresivní nálady. Zákaz návštěv a nucená izolace navíc zvyšuje hladinu stresu. Staří lidé by proto po dobu hrozícího rizika nákazy neměli zůstávat izolováni od vnějšího světa.

Slova povzbuzení působí v této tíživé době jako malý zázrak. V domovech důchodců přinášejí potěšení nejen jejich obyvatelům, ale také obsluhujícímu personálu.

Naštěstí je mnoho lidí z venku, kteří dávají opuštěným seniorům všemožným způsobem najevo, že na ně nezapomněli. Nejinak je tomu v Ústí nad Orlicí v Domově důchodců v Cihlářské ulici.

I když venku stále trvající boj s nebezpečnou nákazou koronavirem nerozehnal vrásky na čele zdravotníků a dalších složek, zásluhou výroby a dodáním ochranných štítů od Martiny Strnadové se mohli zaměstnanci domova potěšit pozorností a péčí o jejich zdraví ze strany široké veřejnosti.

Tak nejen jarní pohoda s modrou oblohou, zářícím sluncem a záplavou květů, která se vloudila do chodeb osiřelého domova, ale i lidská solidarita oživila tichý den, mimo účinné pomoci ochrany, bezpočetnými pozdravy, vzpomínkami a přáním veselých a příjemných dní.

Pokoje a nástěnky na chodbách přizdobily velikonoční pohledy od Olgy Slavíčkové a jejího pomáhajícího týmu, společné prostory domova provoněly jimi přinesené květiny. Domovem se znovu rozezněl smích a radost ze života.

Dopisy plné milých slov byly pohlazením pro obyvatele domova i pečující personál: BUĎTE HODNĚ ZDRÁVI A AŤ SE VÁM DAŘÍ!

Reklama

Výběr článků

Načítám