Hlavní obsah

Svatba Lady Marion a Robina Hooda na zámku Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Hradozámecká noc se slaví na zámku Loučeň již tradičně až do nedělního rána. Návštěvníci se mohou těšit na výběr nejlepších prohlídek z nabídky zámku i na velkolepý venkovní program, který o sobotní noci završí letošní léto s Robinem Hoodem.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Příběh Robina Hooda, jednoho z největších mužů staré Anglie a pána sherwoodského lesa, který bohatým bral a chudým dával, ožije na zámku naposledy 29. srpna.

Lady Marion dala své srdce Robinu Hodoovi, ale v cestě jim stojí šerif z Notthinhgamu, který chce získat lady Marion pro sebe. A právě v sobotu vyzve šerif  Robina Hooda na souboj. Pokud Robin Hood vyhraje, bude se konat velkolepá svatba.

„Věřím, že vše dobře dopadne a Robin Hood získá srdce krásné Lady Marion a právě vy se můžete stát svatebčany. Stačí, když v tento den dorazíte na zámek Loučeň. Program začíná po 19. hodině a končit bude okolo 23. hodiny, a pokud nebude chtít jít domů, tak právě pro Vás jsou připravené prohlídky zámku a to až do nedělního rána. Pokud rádi stanujete, můžete využít možnost stanování v zámeckém parku a myslím si, že to bude opravdový zážitek,“ pozvala návštěvníky Dana Stehlíková, jedna z organizátorů tohoto velkého letního svátku.

Pro Hradozámeckou noc vybírají loučenští ze svého repertoáru ty nejoblíbenější prohlídky. K nim patří Půlnoční prohlídka s Bílou paní, čokoládová prohlídka (od 17.hodin), dětská prohlídka(od 18.hodin) nebo prohlídka s s kněžnou Marií( v 17,30 a 19. hodin). Novinkou letošní sezony je prohlídka s pohádkou „Císařovy nové šaty“(od 18,30 hodin).

A také pouze jednou v roce, a to poslední srpnovou sobotu, máte možnost navštívit zámeckou expozici, kde bydlela rodina Thurn-Taxisů až do nedělního rána.

Prohlídky sklepení s čarodějnicí 

Těm, kteří nedají dopustit na čarodějnici Gertrůdu a mají zájem o prohlídky zámeckého sklepení, bude rovněž umožněno si tento zážitek zopakovat. Pozvání na zámek přijala čarodějnice prvního řádu, Gertrůda Krákavá. Ta Vám ukáže nejnižší prostory zámku - sklepení, kde napraví každé zlobivé dítko.  Sklepení se odemkne v čase 20.15, 21.15, 23.15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám