Hlavní obsah

Super sportovní vozy vystavují ve Zlatém jablku

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srdce každého milovníka luxusních a sportovních aut musí zaplesat při vstupu do galerie v přízemí obchodního centra Zlaté jablko ve Zlíně. Právě v těchto dnech jsou zde vystaveny čtyři vozy nejluxusnějších značek v hodnotě více než třiceti miliónů korun. Expozice bude přístupná do 27. září.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

V týdnu od 14. září si fanoušci rychlých vozů mohou zblízka prohlédnout Ferrari 458 Speciale F1 v rudé barvě, modré Ferrari California T, oranžové Lamborghini Murcielago, které doplňuje i elegantní béžový Rolls Royce Phantom, který je jako nejluxusnější vůz ve své třídě vlajkovou lodí této britské značky.

Od 21. září bude expozice obměněna o dva další vozy. „O jaké další atraktivní automobilové ikony půjde, se mohou návštěvníci sami přesvědčit již příští týden v přízemí obchodního centra,“ uvedl Jiří Kratochvíl, ředitel obchodního centra Zlaté jablko a dodal, co bylo důvodem k realizaci výstavy: „Chtěli jsme zprostředkovat příznivcům motorismu jedinečnou možnost vidět jedny z nejdražších vozů světa právě u nás. Takové, jaké v běžném provozu nemají možnost moc často zahlédnout.“

Trojice šťastlivců bude mít navíc příležitost stát se řidičem podobného sportovního vozu, jako jsou ty vystavené. Stačí se zapojit do soutěže o nejlepší selfie vyhlášené na facebookovém profilu Zlatého jablka. Více na www.zlatejablko.cz

PERLIČKY Z EXPOZICE VE ZLAtÉM JABLKU:

- Celkový výkon 4 vystavených vozů je 2218 koní, což je pro srovnání výkon zhruba 22 běžných vozů.

- Hodnota těchto 4 vozů přesahuje částku 30 miliónů Kč. Nejvyšší rychlost vyvine Lamborghini Murcialago, jehož maximální rychlost je 331 km/hod. Nejrychleji se z 0 na 100 km/hod dostane Ferrari 458 Speciale, a to 3,0 vteřiny. Na jeho vývoji se podílel i tým Ferrari Formule 1.

 - Ferrari California T je díky pevné skládací střeše pohodlným cestovním kupé a sportovním kabrioletem v jednom a je druhou generací nejúspěšnějšího Ferrari všech dob, kterých se od začátku výroby prodalo již zhruba 10 tisíc kusů.

- Majiteli vystaveného Rolls Royce Phantom jsou takové hvězdy jako Jennifer Lopez,  David Beckham, Simon Cowell. Několik jich vlastní i britská královská rodina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám