Hlavní obsah

Šumperští oční lékaři nově ošetřují i pacienty v Bruntále

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperská nemocnice otevřela v Bruntále novou oční ambulanci. Lékaři zde budou pacientům k dispozici dvakrát týdně – v úterý a ve čtvrtek vždy od 8.00 do 14.00 hodin. Ambulance nabídne komplexní spektrum služeb, od základních klinických vyšetření až po léčbu závažných očních onemocnění.

Foto: Hana Szotkowská

Nová ambulance nabídne komplexní spektrum služeb, lékaři zde budou k dispozici zatím dvakrát týdně.

Článek

„Uvědomujeme si dnešní vysokou poptávku po službách očních lékařů. Na běžné oční vyšetření se dnes čeká i několik měsíců. Proto jsme se rozhodli otevřít oční ambulanci i mimo prostory šumperské nemocnice a nabídnout služby našich odborníků v Bruntále. Naše oční ambulance nabídne komplexní služby, od měření zraku a předpisu brýlí, přes vyšetření nitroočního tlaku, až po léčbu závažných očních onemocnění jako je třeba makulární degenerace,“ uvedla primářka očního oddělení šumperské nemocnice MUDr. Renata Michálková s tím, že případné nutné operační zákroky by pacienti mohli podstoupit přímo v šumperské nemocnici.

Novou ambulanci najdou pacienti v Jesenické ulici. Otevřena zatím bude dva dny v týdnu, v úterý a ve čtvrtek od 8.00 do 14.00 hodin. V budoucnu má nemocnice v plánu ordinační hodiny ještě rozšířit. Zájemci o oční vyšetření se mohou objednávat na telefonním čísle 583 332 753.

Oční oddělení šumperské nemocnice poskytuje komplexní oftalmologickou péči pacientům z šumperského i jesenického regionu. Pracoviště disponuje moderním denním stacionářem s lůžky pro operované pacienty a funguje na principu jednodenní chirurgie, což znamená, že pacienti ráno přijdou na oddělení, po nezbytném předoperačním vyšetření jsou operování a ještě tentýž den odpoledne po kontrole mohou jít domů. Součástí lůžkové části je i moderně zařízený operační sál pro mikrochirurgii oka.

Reklama

Výběr článků

Načítám