Hlavní obsah

Šumperským mateřským školám konkuruje Žabka

Novinky, Radka Jílková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti i rodiče ze Šumperska jásají. Nedostatek míst v mateřských školách alespoň částečně vyřešila Žabka - dětský koutek, který splňuje ty nejnáročnější požadavky. Pokud potřebujete hlídání nebo hledáte zajímavé kroužky pro děti, zavolejte do Žabky. Připravte se ale na to, že dětem se nebude chtít jít domů.

Foto: Radka Jílková
Článek

„Chtěla jsem pracovat s menší skupinou dětí a individuálně se každému věnovat. A to v klasické školce není možné,“ sděluje své důvody založení Žabky Silvie Kappelová, která má kvalifikaci a praxi v oboru předškolní a mimoškolní pedagogiky.

„Do Žabky přijmu najednou maximálně sedm dětí. Je to bezpečnější a klidnější práce, děti jsou tu méně stresované a agresivní. Jedná se o přirozený přestup dětí z rodinného prostředí,“ vysvětluje Kappelová. Další výhodou Žabky je, že rodiče zde najdou příjemné a bezpečné prostředí pro své děti na tzv. hodinové hlídání. Pod Žabkou si navíc mohou dospělí odpočinout v příjemném prostředí nové kavárny PředMěstí.

Ratolesti od tří let se mezitím zabaví malováním, modelováním, hrami v kolektivu, pohybovými, jazykovými a hudebními chvilkami. Žabka dětem nabízí i speciální  placené služby, do kterých se mohou zapojit i děti nenavštěvující pravidelně Žabku. Kurz angličtiny Butterflies je vhodný pro děti od 4 let, které již mají základy angličtiny za sebou, třeba z kurzu Angličtina hrou, která se poskytuje v Žabce zadarmo, je v ceně hlídání.  Dále se děti mohou vyřádit v Tvořítku a Výtvarné dílně.

„Do Žabky chodíme odpoledne do kroužku angličtiny - Nicolka paní učitelku zbožňuje, chodí dvakrát týdně, ale nejraději by chodila každý den (i dopoledne místo své školky),“ referuje na webu Žabky maminka Dáša.

„Na léto opět chystám tematické příměstské tábory, které jsou dětmi hodně oblíbené. Vymýšlíme různá témata, kterými se pak celý týden zabýváme. Děti od 5 do 12 let tak mohou jet na zvířátkový, pohádkový, šmoulový či taneční tábor, který spolu s výlety za  koňmi patří mezi nejoblíbenější,“ vyjmenovala další aktivity Silvie Kappelová.

Žabku najdete v Šumperku v zrekonstruovaném měšťanském domě s novou kavárnou PředMěstí. „Někteří rodiče si myslí, že pokud zajdou do kavárny, mají hlídání dětí zadarmo, ale to je omyl. Musí zaplatit stejně jako ostatní. Jde o nadstandardní službu kavárny, ale placenou,“ vysvětluje Kappelová. Dětský koutek je otevřen každý všední den od 7 do 18 hodin. Děti jsou přijímány na nárazové hlídání za 60 korun na hodinu, nebo na celý měsíc. Dopolední měsíční pobyt v Žabce vyjde na 3 tisíce korun, za celodenní hlídání svých dětí zaplatí rodiče 4 tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám