Hlavní obsah

Šumavské trojhradí Rabí, Kašperk, Velhartice připravilo historický superprogram

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez interaktivity se prohlídky památkových objektů již neobejdou, suchá historická fakta, která si většinou stejně nezapamatujete, jsou nahrazována dějovým výkladem. Uvítají to zejména rodiče s dětmi, které se jinak při výkladu většinou nudí.

Foto: Vratislav Konečný

Velhartice

Článek

Šumavské trojhradí, volné sdružení tří pošumavských hradů, Kašperk, Rabí a Velhartice, připravilo pro návštěvníky Šumavy zajímavou soutěž.

Pokud se chcete zúčastnit Letní soutěže šumavského trojhradí, stačí do konce sezóny navštívit všechny 3 hrady a nechat si na nich orazítkovat soutěžní kartu. Vyplněnou soutěžní kartu je třeba odevzdat na libovolném z těchto tří hradů do 31. října a turista je automaticky zařazen do slosování o vyhlídkový let nad Šumavou pro 3 osoby a další zajímavé ceny.

Každoroční největší akce na Velharticích, víkendové Štíty stříbrného lva letos proběhnou 17. a 18. srpna. Návštěvníci se mohou těšit na autentický středověk, jezdce na koních, řemesla, vybavené dobové ležení vojska, hrad obsazený družinou Buška z Velhartic a mnohé další.

"Hrad Kašperk svým návštěvníkům nabízí zcela unikátní a jedinečnou prohlídku s názvem Stavba hradu. Jak už sám název napovídá, turista se seznámí se stavbou a přestavbou hradu po požáru na konci 15. století. Kašperk je totiž první hrad, kde přímo před zraky návštěvníků ožije středověká komnata. Ocitnou se uprostřed místnosti, která se staví, vybaví se nábytkem a nakonec díky požáru zanikne! Do konce sezony se mohou návštěvníci těšit na celý cyklus oživené historie věnovaný dovednostem dávných časů, např. škola šermu, výcvik bojového koně nebo kovář," informoval kastelán Zdeněk Svoboda.

Rytířská komedie na motivy francouzské středověké legendy o velké lásce a shledání O zamilovaném rytíři Aucassenovi se odehraje na hradě Rabí 18. srpna od 15 hodin. Po celou dobu letních prázdnin je pro návštěvníky hradu, kteří zaplatili vstupné k dispozici také hradní včelnice. Půl hodina zábavy a poučení formou divadla pro malé i velké. Hraje se vždy v 11.00, 14.00 a 16.30 kromě pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám