Hlavní obsah

Studium v zahraničí jako investice do budoucnosti

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním době nepředstavují jazykové dovednosti náskok před ostatními, naopak tvoří spíše základní kámen k dalšímu potřebnému vzdělávání. Zaměstnavatelé vítají zkušenosti ze zahraničí, schopnost přizpůsobit se novým podmínkám, umět se orientovat v cizí zemi, mít mezinárodní praxi i kontakty.

Foto: Study Point
Článek

Právě proto hrají bezproblémové komunikační schopnosti v cizím jazyce v ústním i písemném projevu velkou roli. Ideální je propojit středoškolské studium s pobytem v zahraničí a přirozeně tak získávat všechny výhody, které tento způsob vzdělávání přináší.

Mladým lidem ve věku od 14 do 18 let se nyní otevírají široké možnosti, jak uskutečnit svou cestu za studiem v zahraničí, které je připraví na kariéru v tuzemsku i v jiných zemích. Organizační záležitosti spojené s odjezdem a pobytem v cizí zemi nejsou zcela jednoduchou záležitostí, a proto je dobré vybrat vhodnou instituci, která zajistí potřebné náležitosti. 

Speciální agentury nabízí studentům možnost účastnit se tzv. High School programů, jež představují kompletní zajištění dlouhodobého zahraničního pobytu. Počínaje garantovaným ubytováním a stravováním ve vhodné hostitelské rodině, zdravotním a úrazovým pojištěním, dále poradí s výběrem adekvátní zahraniční střední školy, zajistí přípravné informační materiály a detaily o průběhu studia, poskytne asistenci při vyřizování vízových formalit, zabezpečí přesun z letiště do hostitelské rodiny, samozřejmostí je 24hodinový telefonický servis v ČR, SR i v hostitelské zemi. Balíček komplexních služeb spojených se zahraničním pobytem se vždy odvíjí od individuálních požadavků konkrétního studenta.

Nabídka High School programu je postavena na pečlivém výběru zahraniční střední školy i hostitelské rodiny. Zázemí, které tato „nová“ rodina studentům poskytuje, je neocenitelnou podporou při adaptaci v jiném prostředí.

„Poznání nové kultury, získání nových přátel, přijetí odlišného způsobu vyučování, ale také mezinárodní kontakty trvající mnohdy po celý život tvoří jen hrstku výhod, které si student ze zahraničního studijního pobytu přiveze,“ uvedl Tom Šafránek ze společnosti StudyPoint, která zajišťuje studijní pobyty v zahraničí.

Výběr zahraničních středních škol je ovlivněný i mírou mezinárodního složení studentů, které je daná škola schopna garantovat.

„Mezinárodní prostředí tolik důležité pro jazykový vývoj a tvorbu komunikačních schopností s jinými kulturami považujeme za nenahraditelnou zkušenost, která nemůže být zprostředkována jinak, než vlastním prožitkem,“ upřesnil Tom Šafránek.

I přes všechny studijní povinnosti zůstává prostor pro aktivní trávení volného času. Výlety po okolí, poznávání nové kultury i studentů z jiných zemí, kteří prožívají stejné pocity a řeší stejné problémy, jistě napomůže dobré adaptaci na nový styl života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám