Hlavní obsah

Studio STA oslaví druhé výročí, chystá se karneval a večer naruby

Novinky, Radek Vráblík

Studio STA letos oslavuje druhé narozeniny. Na Osoblažsku připravuje Májový karneval pro děti a večerní show naruby. Pestrý program se uskuteční v sobotu 18. května.

Foto: Studio STA

Plakát akce.

Článek

Zástupci Studia STA - studentské tiskové a televizní agentury o. s. si letos zapálí už druhou svíčku na dortu. Slaví totiž dva roky od založení občanského sdružení (vzniklo 18. května 2011). Od té doby se tisková a televizní agentura zabývá především zpravodajstvím na Bruntálsku, mediálně podporuje různé kulturní akce a organizace, pořádá soutěže pro děti a dospělé.

„V letošním roce čeká veřejnost jeden pestrý sobotní den. Nyní připravujeme na 18. května odpolední Májový karneval pro děti a večerní show naruby. Vše se odehraje v Kulturním domě v Dívčím Hradě a zveme širokou veřejnost,“ uvedla výkonná ředitelka Studia STA Zdeňka Spurná.

S dětmi oslaví „Máj - lásky čas“

Počátečním oživením pestrého programu druhých Slavností Studia STA bude od 15 hodin Májový karneval pro děti. Sál Kulturního domu v Dívčím Hradě zaplní různé masky, které si doma děti s rodiči vytvoří sami podle svého gusta.

„Přijít může jakákoliv maska. Odpoledne bude oživené klaunskou show s tvarovacími balónky. Těšit se můžeme například na zábavné soutěže, sladké odměny, dětskou diskotéku anebo i vyhlášení Májové královny a krále,“ přiblížila odpolední program vedoucí odvětví propagace a soutěží Studia STA Jana Vráblíková. Karneval bude probíhat až do 18 hodin a vstup je zdarma.

Večerní show naruby okoření zpěv, tanec a Hra o štěstí. „Každý z nás slovo „naruby“ chápe zcela jinak. Mohou to být převlečení muži za ženu, žena za muže, nebo lidé nastrojení v maskách. Meze se nekladou, a proto necháváme na každém z nás, aby se oblékl podle sebe a podle své kreativní tvořivosti. Převlečení ale není podmínkou, přivítáme mezi sebou i jedince v civilu,“ doplnila výkonná ředitelka Spurná.

Všechny přítomné hosty čeká pestrý a hlavně dlouhý večer. „Akce začíná v 19 hodin a těšit se můžete na vystoupení zpěvačky Veroniky Vrublové z Hlasu Československa a Kristýny Postulkové ze Základní umělecké školy z Krnova. Taneční kreace předvedou žáci z Mateřské školy a Základní školy z Třemešné ve Slezsku,“ pokračoval zástupce výkonné ředitelky Radek Vráblík.

Pestrobarevnou show pořadatelé obohatí legračními soutěžemi a klaunským programem. „Čeká nás i slavnostní přípitek, proměna Studia STA, odkrytí a křest loga a banneru, prezentace a nepovedené záběry,“ dále přiblížil Radek Vráblík.

„O hudební atmosféru se po celou dobu postará DJ Pegas a na akci bude probíhat Hra o štěstí. Vyhlásí se i nejlepší žena a muž večera,“ dodal Vráblík.

Více na portálu Studia STA

Reklama

Výběr článků

Načítám