Hlavní obsah

Studentský obraz zdobí průmyslovku v Hodoníně

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další překrásné dílo studenta čtvrtého ročníku oboru Užitá malba, tentokrát Davida Klučky, zdobí Střední školu průmyslovou a uměleckou v Hodoníně.

Foto: Jana Slováková

Student průmyslovky Hodonín David Klučka a jeho dílo.

Článek

Studenti mají plno nápadů a inspirace. Maturitním projektem, který má v sobě spoustu hlubokých myšlenek, je dílo žáka čtvrtého ročníku Davida Klučky.

"Chtěl jsem popsat myšlenky člověka, které nás ovlivňují: na jedné straně ty dobré a na druhé straně ty špatné, které nás svazují a ubližují nám. Bílá ruka vystupující z mého obrazu představuje dobro a černá ruka to zlé. Naše myšlení s námi manipuluje a úplně nás ovládá jako nějaké loutky. A i když se nějaká myšlenka může na prvopočátku zdát dobrá, může nakonec taky ublížit, a proto je bílá loutka na mém obrazu od krve, stejně jako ta černá, ovládaná zlem," řekl ke svému obraz student, který patří mezi velmi nadané studenty oboru Užitá malba.

Další obrazy a díla, jež studenti čtvrtých ročníků průmyslovky vytvořili, budou k vidění v Sále Evropa na Národní třídě v Hodoníně ve dnech 22. až 25. května, kdy se konají Maturitní obhajoby výtvarných prací studentů Střední průmyslové a umělecké školy Hodonín.

Akce bude pokračovat až do 3. června výstavou s názvem Maturanti vystavují.

Reklama

Výběr článků

Načítám