Hlavní obsah

Studenti ze Sarajeva hledali Bludný kámen

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třída studentů z Treća gimnazija Sarajevo v doprovodu ředitelky školy a dalších čtyř učitelů navštívila v pondělí 8. října České Budějovice. Hostiteli a průvodci městem jim byli němčináři z Česko-anglického gymnázia (ČAG) v Českých Budějovicích.

Foto: Kateřina Štruncová

Bludný kámen nalezen!

Článek

Iniciátorkou akce byla profesorka němčiny Irena Marušincová. Kolegyně z Bosny poznala na školení v Německu a hned se domluvila přátelská návštěva Bosňanů při cestě z poznávacího zájezdu do Prahy.

„Obě školy jsou zařazeny v DSD programu,” vysvětluje Marušincová, „to znamená intenzivní přípravu na německý jazykový diplom. Proto byla také hlavním dorozumívacím jazykem němčina.”

Studenti ČAG provedli skupinky studentů městem a pomohli s plněním zadaných úkolů. Ty bosenští žáci zvládli hravě, nebyl ani problém najít pověstný Bludný kámen. Na oplátku se pak čeští žáci dozvěděli mnoho zajímavostí o Sarajevu a Bosně vůbec.

Po prezentacích hosté ochutnali některá česká jídla jako rohlík, buchty, lázeňské oplatky a podívali se, jak vypadá láhev od piva (ta byla od začátku prázdná!).

„Odjíždíme plni pozitivních dojmů z krásného města, krásné země a rádi jsme poznali tak milé lidi,” hodnotí krátkou zastávku na jihu Čech učitelka Šejla Brkić-Delalić. Ředitelka Senada Salihović dodala: „Děkujeme a těšíme se na shledanou!”

Reklama

Výběr článků

Načítám