Hlavní obsah

Studenti z Ústí nad Labem představí svou zemi zahraničním studentům

Novinky, Karla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že neznáte neziskovou organizaci ESN? Nyní je skvělá příležitost, jak ji poznat. V pondělí 2. března se ve VŠ baru v Ústí nad Labem uskuteční akce International evening (mezinárodní večer).

Foto: Karla Vaněčková

Takto to vypadalo minulý semestr

Článek

ESN (erasmus student network) je mezinárodní nezisková organizace, která má za úkol starat se o zahraniční studenty, kteří vyjeli do zahraničí v rámci programu Erasmus. Hlavním úkolem této organizace je přivítat studenty v novém prostředí a vytvořit jim příjemnou atmosféru během jejich studia na univerzitě. V ESN pracují dobrovolní studenti z domácích univerzit. 

V pondělí 2. března od 20 hodin se již druhý semestr v Ústí nad Labem uskuteční šňůra „international eveningů”, tedy mezinárodních večerů, kdy se této akce účastní jak zahraniční studenti, tak i čeští. Naším úkolem na tomto prvním večeru je prezentovat svou zemi jak nejlépe umíme. 

A na co se můžete těšit? Na prezentaci naší České republiky. K ochutnání budou připravena typická česká jídla a jedno velké překvapení. První mezinárodní večer tedy nebude pro Čechy bůhvíjaká exotika, ale i tak bude o zábavu postaráno po celý večer.

Dále se můžete těšit na ukázku české kultury v podobě hudby a tance. Nebudou chybět ani národní kroje. Mimo jiné se potkáte na této akci se spoustou zahraničních studentů ze zemí, jako jsou Německo, Polsko, Slovinsko, Estonsko, Litva, Španělsko, Rumunsko, Slovensko, Itálie, Rusko, Turecko, nebo i Island. Můžete si tak zdokonalit i své jazykové schopnosti.

Při dalších mezinárodních večerech budou vždy zahraniční studenti ze dvou zemí prezentovat svoji domovinu podobným způsobem. Na konci všech večerů se vyhodnotí země s nejlépe připraveným programem a jídlem.

Reklama

Výběr článků

Načítám