Hlavní obsah

Stromy a keře obsazují v kladenské ulici místa po billboardech

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Kladno realizuje další projekt z participativního rozpočtu loňského roku. V ulici ČSA se tak v současné době sázejí stromy a keře, aby vystřídaly billboardy.

Foto: Karel Pazderka, MMK

Článek

Tento projekt získal největší podporů obyvatel Kladna, ve veřejném hlasování byl podpořen celkem 547 hlasy.

„Participativní rozpočet přináší vedení města podněty přímo od občanů a tím se mohou přímo zapojit do dění ve městě. Jak ukázal loňský ročník, obyvatelé Kladna chtějí více zeleně v ulicích a také kvalitní volnočasové prostředí. Ulice ČSA je jednou z velmi rušných míst ve městě a zeleň ji oživí, stromy i keře sníží prašnost i hlučnost a v létě nabídnout lidem stín. Děkuji všem, kteří se do participativního rozpočtu zapojili,“ řekl primátor Dan Jiránek.

Právě v těchto dnech zaměstnanci městské společnosti Údržba Kladno sázejí stromy a keře, konkrétně se jedná devět vzrostlých javorů babyka, třicet keřů meruzalky alpské a dalších dvacet sedm keřů tavolníku. Celková cena je téměř 100 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám