Hlavní obsah

Strojírenské firmy nabízejí zaměstnancům atraktivní benefity

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strojírenské firmy v regionu při náboru a motivaci svých zaměstnanců ví, že mzda dnes už není všechno. Dlouhodobý nedostatek lidí v odborných technických profesích proto řeší zaměstnavatelé mimo jiné i poskytováním různých zaměstnaneckých výhod.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Malý zájem o technické obory mezi mladými lidmi způsobuje dlouhodobý nedostatek kvalifikovaných pracovníků zejména ve strojírenských firmách. Ty ve snaze získat a udržet kvalitní zaměstnance přichází se širokou nabídkou zaměstnaneckých výhod, aby obstály mezi svými konkurenty na pracovním trhu.

K významným zaměstnavatelům na Zlínsku patří Kovárna VIVA s téměř 400 pracovníky. Také zde mají k dispozici propracovaný motivační systém plný zajímavých zaměstnaneckých benefitů.

„Náš program výhod VIVA point je rozdělený do tematických oblastí a zahrnuje například podporu vzdělávání, příspěvky na rekreaci, masáže, úhradu lázeňské péče, pořádání akcí pro zaměstnance, vstupy na kulturní akce, výhodné mobilní tarify a mnohé další,” vypočítává možnosti, které mohou využívat zaměstnanci Kovárny VIVA, její personální ředitelka Lenka Horáková a doplňuje: „Mezi našimi pracovníky patří mezi neoblíbenější výhody dotované obědy, týden dovolené nad zákonný rámec a samozřejmě mimořádné prémie ve formě 13. a 14. platu.“

Kovárna VIVA sídlí ve Zlíně a patří k předním tuzemským průmyslovým kovárnám. Zaměstnance považuje podle své firemní strategie za jeden z pilířů svých hodnot a jejich rozvoj považuje za stejně důležitý jako rozvoj podnikatelské činnosti. „Zakládáme si na dobrých vztazích, podporujeme vzdělávání našich lidí a máme sociální program, který zahrnuje právě již zmiňované široké množství benefitů“ dodává Lenka Horáková.

Za aktivity v oblasti personalistiky byla Kovárna VIVA v loňském roce oceněna v krajském a následně také v celostátním kole soutěže Zaměstnavatel roku, kde se umístila na 4. místě v kategorii firem do 500 zaměstnanců. Od roku 2012 - 2014 probíhal v Kovárně VIVA proces implementace standardu Investor In People, který byl v závěru loňského roku zakončený úspěšným auditem a certifikací, v podobě stříbrného odznaku v tomto prestižním projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám