Hlavní obsah

Střelnici v Kadani na den přestavěli na Moulin Rouge

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní ples města Kadaně se konal v duchu nejznámějšího pařížského kabaretu.

Foto: Václav Vlasák

Výzdoba kulturního domu Střelnice napodobovala pařížský kabaret Moulin Rouge.

Článek

V sobotu 19. března se v kulturním domě Střelnice uskutečnil Jarní ples města Kadaně. Jak přítomné upozornil Vladimír Čech, který se ujal role konferenciéra, tak úplně přesné to nebylo, protože opravdové jaro mělo přijít až za dva dny. Ale nálada v sále už jarní byla. Postaral se o to i připravený program.

Pořadatelé kulturní dům vyzdobili v duchu neznámějšího pařížského kabaretu Moulin Rouge. Jaký k tomu měli důvod?

„Představujeme si ples jako příležitost pro společenský tanec a rozhovory s přáteli v příjemném prostředí. Abychom se ale nenechali spoutat noblesou, rozhodli jsme se pořádat Jarní plesy v určitých stylech, v tematických kulisách. Ten letošní nás přenesl do atmosféry Paříže začátku minulého století,“ řekl na vysvětlenou Jan Losenický, ředitel pořádající příspěvkové organizace Kulturní zařízení Kadaň.

Ples zahájilo vystoupení kadaňského tanečního studia Reflex s názvem Ladies and Gentlemen. Tanečních vystoupení bylo během plesu více. Taneční studio M zaujalo baletním vystoupením Čtyři aspekty ženy a chomutovská skupina Dundrdance dvakrát připomněla atmosféru pařížského kabaretu - i slavným kankánem.

O hudbu k tanci i poslechu se po celou dobu starala výborná kapela Linhart Swingers, jejíž kapelník Radim Linhart je držitelem rekordu v počtu skladeb, které je schopen zahrát zpaměti. Je to 3210 skladeb všech žánrů od vážné hudby, přes jazz, country, pop, rock až k folku. Svoji dovednost dokázal, když na přání návštěvníků zahrál po půlnoci deset nejvíce žádaných skladeb. Hosty ale zaujali i sólisté, kteří s kapelou vystupovali.

Pochopitelně nechyběla ani tombola. Vladimír Čech vylosoval čísla vstupenek. Hlavní cenou byl LCD televizor s úhlopříčkou 107 cm. Raritou, která se nedá nikde koupit bylo kadaňské víno (bílé a červené).

Kdo si přišel zatančit a pobavit se v příjemné atmosféře, určitě odcházel spokojen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám