Hlavní obsah

Střelci v Dobřejicích předváděli fantastické výkony

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27.8. se konal v Dobřejicích již tradiční závod v brokové střelbě. Třicet šest střelců z celého okresu Tábor soutěžilo na netradiční střelnici parametry blížící se parkurové.

Foto: Miroslav Pejčoch
Článek

Závodníky trochu zaskočilo počasí, když den před závodem bylo 36 stupňů a druhý den bylo o 20 stupňů méně. Koho by napadlo, že v srpnu bude taková tlačenice okolo ohně. Střelci v krátkých kalhotách a tričkách se nahřívali, aby měli provozní teplotu na závod.

Na výkonech však chlad nebyl vůbec znát. Hliněné terče byly nemilosrdně rozbíjeny a na účastnících závodu bylo patrné, že se všichni postupně zlepšují. Výsledky loňského vítěze by nestačily na vítěze letošního. Obě kola nejlépe zvládl Jakub Mynařík z Dražic a do šestičlenného finále šel s puncem jasného favorita. Mladý a velice talentovaný střelec však neunesl tíhu okamžiku a zcela v něm propadl. Nakonec se nedostal ani na pomyslnou bednu.

Ve finále totiž všechny předčil Josef Děd z Opařan a celkově závod vyhrál. Druhý skončil Jiří Kůra z Lidic a třetí místo obsadil Tomáš Voborský z Tábora.

Závodila rovněž družstva mysliveckých sdružení. Tento závod již tradičně vyhrávají myslivci z Opařan a tento ročník nebyl výjimkou. Bylo to sice o prsa (o jeden jediný zásah), ale Milan Falada, Miroslav Pejčoch st. a Miroslav Pejčoch ml. to opět dokázali. Druzí skončili myslivci Budče a Jiří Kůrka, Radoslav Malý a Miroslav Slanina si mohou jenom drbat hlavu, že netrefili o jeden terč více. To samé platí pro myslivce z Malšic Vlastimila Matouška, Miroslava Koudelku a Miroslava Kratochvíla, kteří skončili na třetím místě při bodové shodě s druhým, ale pouze horším výkonem kapitána.

Předseda mysliveckého sdružení Mandava Dobřejice Pavel Burian spolu s Františkem Hruškou závod slavnostně ukončili, předali poháry a ceny od sponzorů. Poděkování a pochvala patří všem účastníkům, ale hlavně pořadatelům. Myslivci z Dobřejic opět dokázali, jak organizačně jsou schopní a výkonní. Jediné povzdechnutí střelců bylo, když konstatovali: „Dobřejice jsou za námi, tak to už zase bude podzim“.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám