Hlavní obsah

Středověký Rajhrad ožije v přednášce Petra Žižky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akátový dům v Rajhradě, Městečko 52, zve veřejnost na přednášku Petra Žižky Středověký Rajhrad. Uskuteční se ve čtvrtek 10. září v 16 hodin.

Foto: Jiří Smutný

Petr Žižka na jedné ze svých přednášek v Městské knihovně Rajhrad

Článek

Petr Žižka je významná osobnost rajhradské kultury, pamětník a znalec rajhradské historie. Pracoval jako pedagog a knihovník a je znám i jako moderátor kulturních a společenských akcí. Proslul i jako publicista a autor přednášek na různá témata, zejména historická.

Není mu cizí ani výtvarné umění. Vytvořil bezpočet pozoruhodných koláží, které veřejnosti představil na mnoha výstavách. Je rovněž autorem návrhu pomníku generála Rudé armády Maxima Jevsejeviče Kozyra, který padl při osvobozování Rajhradu.

Akátový dům je sice domov pro seniory, ale kulturní akce v něm pořádané nejsou určeny pouze jeho obyvatelům. Naopak je na ně zvána široká veřejnost. Jméno přednášejícího je zárukou, že si milovníci historie přijdou na své.

Reklama

Výběr článků

Načítám