Hlavní obsah

Středomoravské výletní cíle potěší děti i jejich rodiče

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také na střední Moravu dorazilo po dlouhé zimě jarní počasí, které vybízí k nejrůznějším výletům. Z široké nabídky zajímavých míst a atrakcí si vyberou nejen rodiče, ale radost budou mít také ti nejmenší.

Foto: Střední Morava - sdružení cestovního ruchu

Plumlov

Článek

Střední Morava nabízí snad všechny formy odpočinku, ať už preferujete poznání, přírodu, nebo jen pohodu a relaxaci.

Není snad nikdo, kdo by neznal hrad Bouzov. Místo, kde se natáčely pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Arabela a mnohé další. Na přání se zde můžete zúčastnit noční prohlídky, nebo si zajít na plánované promítání pohádek.

Neméně zajímavé jsou pohádkové prohlídky na zámku Plumlov. Pokud jste snad přesyceni hrady, co takhle některé z netradičních muzeí? Ve Šternberku na vás čeká Expozice času, která nabízí atraktivní, 14 miliard let trvající příběh od velkého třesku k atomovým hodinám.

V Litovli můžete shlédnout více než 230 funkčních hracích harmonik, ale jestli toužíte po něčem více "strašidelném", nesmíte minout unikátní muzeum vězeňství v Uničově. Uničovská šatlava se dochovala prakticky v původním stavu. K vidění jsou originály mučicích nástrojů i jejich repliky, které si mohou zájemci vyzkoušet. Děti by mohla zajímat také známá archeologická "mamutí stezka" v Přerově.

Pro milovníky adrenalinu je otevřeno lanové centrum v Olomouci. Malé závodníky jistě potěší minikáry a koloběžky na Bouzově, kde se mohou vydovádět na speciální dráze ze zámkové dlažby o délce 525 m a šířce 2,2 m. Na místo startu se pak nechají vyvézt zpět vlekem.

Těm starším se bude líbit spíše Fun park v Hlubočkách, kde se lze projet na čtyřkolkách, nebo v legendárním Hummeru. Romantické duše určitě ocení možnost vyhlídkových letů balonem v okolí Olomouce.

Bližší informace na webu Střední Moravy nebo na Facebooku, na kterém právě probíhá jarní fotografická soutěž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám