Hlavní obsah

Středočeské mládí tančilo v Kralupech nad Vltavou

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multifunkční sportovní hala v Kralupech uvítala v úterý 30. listopadu II. ročník krajského finále Středočeského tanečního poháru 2010.

Foto: Martin Tlustý

Absolutními vítězkami poháru se stala benešovská osma DOUBLE DýEM s choreografií "Krupa 2010".

Článek

Turnaje, jehož vyhlašovatelem byl odbor školství a sportu Středočeského kraje, se zúčastnilo 63 postoupivší účastníků jednotlivých oblastních kol. Krajské finále v Kralupech zajišťoval již mnoha akcemi důkladně prověřený tým místního domu dětí a mládeže. Celou akci obětavě a s přehledem po celý den moderovali Ráša a Epic, kteří se nadšeným publikem nechali dokonce strhnout i k vlastní taneční ukázce.

Letošním absolutním vítězem Středočeského tanečního poháru se po zásluze stala osmičlenná dívčí taneční skupina z DDM Benešov "Krupa 2010".

Špatně si však rozhodně nevedli ani účastníci z Mělnicka. Druhé místo v kategorii mini týmů si za choreografii "Cestou ze školy" odnesla děvčata z DDM Kralupy, které na čtvrtém místě následovala choreografie "Black and White" ZŠ 28. října Neratovice.

V kategorii skupin téhož věku se na pěkné druhé místo vyšvihla choreografie "Lízátko" malých slečen z DDM Kralupy. V kategorii mini týmů druhého stupně ZŠ putovalo první místo do kralupského DDM za choreografii "Memory Dance". Druhé a třetí místo v téže kategorii za choreografie "Break Dance Brothes" a "A plus A" putovalo do Plesingerovy ZŠ v Neratovicích.

V případě tanečních skupin stejné věkové kategorie putovalo první místo za choreografii "Lentilky" zcela zaslouženě do ZŠ 28. října Neratovice. Třetí místo v téže kategorii pak potěšilo domácí taneční jednotku "ZORM". V kategorii mini týmů středních škol si z našeho okresu vybojovala dvojice R-Style ve složení Martina Jinochová a Nikola Tesařová z Gymnázia Františka Palackého v Neratovicích druhé místo.

Druhý, a to velmi vydařený ročník Středočeského tanečního poháru je za námi. Proto se na závěr sluší maximálně poděkovat nejen všem jeho organizátorům, ale hlavně mnoha desítkám učitelů, cvičitelů a vedoucích tanečních kroužků, jež mnohdy již dlouhá léta pracují ve svém volném čase jak s malými dětmi, tak moderního tance chtivou mládeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám