Hlavní obsah

Střední škola techniky a služeb oslavila výročí velkolepě na náměstí

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný závěr školního roku mají za sebou nejen studenti karvinské Střední školy techniky a služeb, která slaví 65. výročí a při této příležitosti na Masarykově náměstí v pátek 26. června uspořádala bohatý program.

Foto: Milan Haluška
Článek

Ten byl pojat nejen jako oslava výročí založení školy, ale také jako akce na podporu technického vzdělávání v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání.

Studenti školy proto na náměstí prezentovali její nabízené obory, předváděli některé učební pomůcky, které škola pro výuku vlastní a také umožnili zájemcům si některá řemesla vyzkoušet. K dispozici byli elektrikáři, mechanici, instalatéři, požárníci a mnozí další.

„Jsem pyšná na své lidi a jsem hrdá na to, že naši učitelé v Karviné, na konci republiky v oblasti regionu, který je zmítán vysokou nezaměstnaností a sociálními problémy, dokáží vést žáky nejen k odborným dovednostem. Vedou je i pomoci druhým a organizovali v rámci oslav sbírku pro Spolek svatou Barboru na pomoc hornickým sirotkům,” uvedla ředitelka školy Iva Sandriová.

Za město přišel škole osobně poblahopřát náměstek primátora Karel Wiewiórka společně s dalšími významnými představiteli Moravskoslezského kraje, a to v čele s jeho hejtmanem Miroslavem Novákem. Akci podpořil Svaz průmyslu a dopravy, za který blahopřál jeho viceprezident Jiří Cienciala. Nechyběli ani zástupci nejrůznějších firem, které se školou spolupracují či výkonný ředitel společnosti OKD Dale Ekmark.

„Je zřejmé, že firmy velmi vnímají, že musí školám pomáhat s tím, jak dostat mladé na techniku, a že se musí hledat všechny cesty, jak je získat, motivovat a nadchnout pro řemeslo. Ale nejsou to jen firmy, které školu podpořily,” doplnila Sandriová.

Po gratulacích a slavnostním zahájení se vedle podia střídaly mažoretky i ostatní kroužky Juventusu, děti z karvinských a havířovských mateřských i základních škol, raper Lukrecius Chang, kluci z Workout týmu Karviná, Permoník, studenti školy a další hosté. Sladkou kulturní tečkou za oslavami bylo vystoupení kapel Sakumprásk a Legendy se vrací.

V rámci oslav škola natočila i videoklip, který netradičně za doprovodu známé skladby od zpěváka Xindla X zachycuje její každodenní život.

Reklama

Výběr článků

Načítám