Hlavní obsah

Středeční bouřka se Třebkovu vyhnula, ale pro pozorovatele blesků stála za to

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihočeském Třebkově nedaleko Písku se spontánně sešlo v podvečer několik z nemnoha místních obyvatel sledovat dramatické dění na rychle se temnějící obloze.

Foto: Petr Hejna
Článek

V záplavě tropických dnů letošního léta mají své místo i právě vrcholící bouřky, mnohým přinášející komplikace spojené s výpadkem elektřiny nebo znemožněním cestování do práce či za zábavou. Ve středu 7. srpna se náhodně poblíž kapličky potkalo několik sousedů, které ven vyhnala zvědavost, spojená s blížící se bouří.

V nárazech silného větru bylo možno sledovat, jak mračna a blesky postupují směrem od Horažďovic podle Otavy až za východní horizont u obce Čížová.

Video s nejvýraznějšími blesky, výběr z cca 30 minut řádění živlů je k vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=nxI_376xktc

Ve finále, i když se vítr ztišil a otočil, slibuje obvyklou slotu, provázející v místních končinách východní průtrže, nic mimořádného se nekonalo. Jen vyprahlou zemi skropila trocha potřebné vláhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám