Hlavní obsah

Střechu prodejny zapálily dráty přetržené padající májkou

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Májka, kterou v sobotu 27. května večer káceli občané v obci Pačlavice-Lhota na Kroměřížsku, zapříčinila požár střechy místní prodejny.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„Padající strom přetrhl dráty elektrického vedení, které byly pod napětím a střechu zapálily. K požáru postupně vyjely čtyři hasičské jednotky, zásah se obešel bez zranění, výše škody nebyla dosud stanovena. Okolnostmi požáru se zabývají vyšetřovatelé hasičů a policie,“ informoval mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

V 19:01 hodin v sobotu vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Morkovice – Slížany na místo hlášeného požáru střechy trafostanice. Až po příjezdu do obce hasiči zjistili, že hoří místní prodejna.

„Vzhledem k situaci požádal velitel zásahu o vyslání dalších posilových jednotek. Postupně dorazili profesionálové z kroměřížské stanice i dobrovolní hasiči z obcí  Pačlavice a Morkovice – Slížany. Ještě před jejich příjezdem zasahující hasiči dostali požár pod kontrolu a zabránili jeho rozšíření na celou střechu a další části budovy,“ uvedl mluvčí hasičů.

Před konečnou likvidací, kterou velitel zásahu ohlásil v 20:10 hodin, hasiči zkontrolovali zasažené prostory termokamerou a pomocí motorové pily odřezali ohořelé trámy střešní konstrukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám