Hlavní obsah

Strážníci zadrželi falešného taxikáře, prokázal se padělanými doklady

Novinky, Vratislav Konečný

Falešných taxikářů neubývá, strážníkům se daří je díky všímavosti odhalovat. Někteří jezdí na padělané doklady.

Foto: mp praha
Článek

Další případ nepoctivého taxikáře odhalila hlídka strážníků pražské městské policie ze specializované skupiny Taxi. Když strážníci ve středu krátce po deváté hodině projížděli Budějovickou ulicí v Praze 4, zaujalo je osobní vozidlo s označením Taxi, stojícím na vyhrazeném parkovišti.

Při obhlídce a kontrole si hlídka všimla si, že na předepsaném místě chybí vystavený průkaz o způsobilosti řidiče k vykonávání této profese. Strážníci muže vyzvali k předložení dokladů totožnosti a všech dalších dokladů potřebných k vykonávání taxislužby. Muž předložil také osvědčení o úspěšně vykonané zkoušce řidiče taxislužby.

Na první pohled ale bylo patrné, že doklad neodpovídá standardnímu provedení, a proto strážníci provedli kontrolu v databázi. Zjistili, že řidič nemá oprávnění pro tento doklad. S podezřením, že se jedná o padělek, strážníci kontaktovali pracovníka magistrátu, který jejich domněnku potvrdil a doklad označil za padělek.

Hlídka řidiče následně pro podezření ze spáchání trestného činu omezila na osobní svobodě a předala ho Policii ČR k dalšímu opatření.    

Reklama

Výběr článků

Načítám