Hlavní obsah

Strážníci zachraňovali z Vltavy kozu, asi ji tam zahnal pes

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ači mnozí myslí, že městští strážníci jsou tu jen na rozdávání botiček, vybírání pokut a otravného obtěžování opilců a kuřáků, mají i jiné starosti. Zachraňují majetek, nebo děti, seniory, sebevrahy, ale třeba i kozy. Zrovna v pondělí se jedna mečilka zatoulala až do Vltavy a nemohla ven.

Foto: MPP

Obrázek jako ze Slavností sněženek

Článek

V pondělí krátce po poledni volal občan přímo na služebnu strážníků v Praze 12, že v Modřanech ve Vltavě plave koza, kterou tam pravděpodobně zahnal pes. Autohlídka na místě oznámení skutečně nalezla kozu, která se pokoušela dostat z řeky ven.

„Protože se jí kopyta bořila do vodou rozměklého břehu, strážníci vlezli do vody a pomocí vodítka, které ji uvázali na rohy, ji vytáhli na břeh. Mezitím se na místo dostavili i pracovníci odchytové služby a kozu převezli do útulku městské policie v Troji. Zde ji prohlédl veterinář a zjistil, že koza byla pokousána na hlavě - rány jí byly ošetřeny. Protože zvíře bylo naštěstí řádně označeno ušními známkami, byl zjištěn její majitel. Ten si zvíře dnes vyzvedl a odvezl domů,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám