Hlavní obsah

Strážníci našli minimum lidí bez ochranných masek, překvapili je nezodpovědní rodiče

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládní nařízení o zakrývání úst a nosu si všichni vzali k srdci, přesto se našly výjimky. Největší koncentrace lidí byla v MHD, ale i tak linky jezdily poloprázdné, výjimkou byl zvýšený počet cestujících časně ráno, většinou šlo o zahraniční dělníky. Češtinu je slyšet v tu dobu málo.

Foto: MPP
Článek

Téměř vylidněné město

V pražských ulicích to ve čtvrtek 19. března většinou vypadalo tak, jak si to současná situace žádá. Lidé měli obličeje předpisově zakryté.

„Malé procento, které tak neučinilo, strážníci na povinnost upozornili. Odpovědí jim byla spolupráce a případné omluvy. Mezi ty, kteří neměli roušku či jinou alternativu ochrany, patřily především osoby bez domova, zahraniční dělníci a bohužel také senioři, přestože patří mezi nejohroženější skupinu. Nemilým překvapením pro nás byli někteří nezodpovědní rodiče. Sami sice roušku měli, ale svoje ratolesti nechali pobíhat bez,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Masky měla i většina řidičů ve svých vozech. Ochrana obličeje byla nejen z profesionálních výrobků, ale také vytvořená svépomocí.

Reklama

Výběr článků

Načítám