Hlavní obsah

Strážníci hlásí: Pražané se chovají zodpovědně

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po vyhlášení povinnosti vybavit se v městské hromadné dopravě ochrannou dýchacích cest, nejlépe rouškami (ty jsou ovšem nedostatkové), vyrazili na kontrolu pražští strážníci. Povinnost plní asi 95 procent cestujících, bez respirátorů, roušek, šátků, šál či jiné tkaniny jsou převážně cizinci.

Foto: MPP
Článek

Čtyři desítky cestujících strážníci z MHD vykázali

Hlídky strážníků vyrazily do autobusů, tramvají i metra. První den měly působit především preventivně a upozorňovat cestující na toto omezující opatření.

„Zaznamenaly 245 případů, kdy cestující neměli nos a ústa zakryty povinnou rouškou. Většina z těchto hříšníků respektovala upozornění strážníků, 40 cestujících bylo z městské hromadné dopravy vykázáno. V kontrolách bude městská policie i nadále pokračovat, na bezpečnost v městské hromadné dopravě vyčlenila až 100 strážníků. Ale jinak máme radost, že konečně můžeme kromě dohledu v této oblasti působit převážně preventivně,” informovala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám