Hlavní obsah

Strážníci dopadli okrádajícího taxikáře, peníze musel vrátit

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj s nepoctivými pražskými taxikáři se táhne celá desetiletí. Pražští strážníci ze skupiny Taxi se problematice taxislužby dlouhodobě věnují. Spolupracují s hotely, letištěm, informačními centry a dalšími subjekty. Nyní chytili dalšího nepoctivce.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na operační středisko městské policie oznámil o minulém víkendu recepční hotelu v Praze 4, že k nim  přepravil taxík  turistu, který uvedl, že obdržel ručně vypsanou účtenku na částku 45 eur. Na místo byla vyslána hlídka strážníků ze skupiny Taxi, aby celou událost prověřila.

Cizinec strážníkům sdělil, že si po příletu do Prahy objednal na letišti vozidlo taxi a nechal se přepravit do hotelu, kde měl domluvené ubytování. Po příjezdu k hotelu mu taxikář vypsal účtenku na 45 eur, pak požadoval zaplatit celkovou částku ve výši 60 eur s tím, že těch 15 eur navíc je spropitné.

Strážníci se muže ještě zeptali, zda byl v autě po dobu jízdy zapnutý taxametr. Na to jim odpověděl, že si nevšiml žádné částky zobrazené na taxametru. Poté jim uvedl přesný popis řidiče a vozidla. Muže odpovídajícího popisu nalezli v objektu letiště. Vozidlo bylo označeno střešní svítilnou žluté barvy a uvnitř vozu byl umístěn taxametr.

Strážníci muže vyzvali k předložení osobních dokladů a dokladů k provozování živnosti. Zároveň provedli kontrolu záznamů  přepravy osob. Na dotaz, zda převážel cizince do hotelu na Praze 4, odpověděl, že ano. Co však už strážníkům nedokázal vysvětlit, bylo, proč požadoval navíc spropitné a proč nedal zákazníkovi stvrzenku o přepravě vytištěnou z taxametru.

„Poté dvaačtyřicetiletý muž strážníkům řekl, že si je vědom svého pochybení, je ochoten celou finanční částku zákazníkovi vrátit a omluvit se. To následně před zraky strážníků a pracovníků hotelu také učinil. Podezření ze spáchání jiného správního deliktu strážníci zadokumentovali a předali k dořešení správnímu orgánu,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

„Viděl jsem, jak je host příjemně překvapený, jakého výsledku bylo během krátkého časového rozpětí dosaženo. S nadšením vyprávěl, jak naši zaměstnanci ve spolupráci s městskou policií profesionálně k nepříjemné záležitosti přistoupili. Závěrem s vděkem chválil Prahu, jak tu pro něj nečekaně, prvotřídně funguje péče hotelů a policie o zahraniční návštěvníky,” uvedl Martin Doležal, manažer ubytování Holiday Inn Prague Congress Centre.

Reklama

Výběr článků

Načítám