Hlavní obsah

Strašidelné podzimní prázdniny s čarodějnicí Gertrúdou a Ethel na zámku Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojíte se rádi? O podzimních prázdninách se na zámek Loučeň slétnou čarodějnice z okolí a vy s nimi můžete prožít pět dní čar a kouzel (od 28. října až 1. listopadu). Kromě Gertrúdy Krákavé, která se zabydlela v zámeckém sklepení, přiletí i čarodějnice Ethel Koštětová a Kanimůra.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Během pohádkových prázdnin nebudou chybět čarodějnické prohlídky sklepení s Gertrúdou, ani kouzelnická škola létání, vaření magických lektvarů, soutěže, výroba strašidelných dýní, či čarodějná pohádka. A jako vždy o podzimních prázdninách je vstup zdarma.

„Vydejte se s námi do tajemného světa, do světa čar a kouzel, který je lákavý nejen pro děti, ale také pro dospělé. Věříme, že na tvářích návštěvníků vyčarujeme nejeden úsměv,“ uvedla Kristýna Pokorná, kulturní referentka.   

Celodenní program na nádvoří zámku

Celodenní program se bude konat na nádvoří zámku, kterým vás budou provázet čarodějnice na slovo vzaté. Těšit se můžete na školu létání s Ethel Koštětovou, na ježibaby, které vám prozradí recept na magické lektvary a na setkání s dalšími kouzelnými postavami. V tvořivé dílničce si můžete vyřezat vlastní strašidelnou dýni, ta bude navečer spolu s ostatními dýněmi umístěna na nádvoří, aby osvětlovala přistávací plochu pro čarodějnice. Nebudou chybět ani záludné, tematické soutěžní úkoly v zámeckém parku, které si strašidla pro děti připravila.

Výstava strašidel a pohádkových bytostí

Po celou dobu bude možnost prohlédnout si výstavu strašidel a pohádkových bytostí v Komorní expozici, mimo klasické prohlídky zámku. Exponáty, zapůjčené od Muzea strašidel v Plzni, představují ucelenou výstavu strašidel a pohádkových bytostí v životní i nadživotní velikosti s interaktivními prvky.

Rej strašidel za soumraku

Malí i velcí návštěvníci mohou na zámek Loučeň dorazit v kostýmu oblíbené strašidelné postavy. Za soumraku se pak bude každý den na nádvoří konat rej strašidel. 

Pohádka pro děti v oranžerii 

Máte rádi pohádky? Vykouzlili jsme pro vás jednu čarodějnou: Kašpárek a ježibaba. Bude se odehrávat v oranžerii a to od středy do soboty vždy ve 14 hodin. 

Prohlídky zámku s čarodějnicí

Pro návštěvníky jsou mimo prohlídek sklepení s čarodějnicí připraveny také prohlídky zámku s komorníkem či Bílou paní. A nebude chybět ani čokoládová prohlídka. 

 Labyrint a dětský lanový park

Zámek Loučeň je známý tím, že v jeho parku naleznete 11 labyrintů a bludišť, kde se děti mohou vyřádit.  

Program začne každý den od středy 28. října až do neděle 1. listopadu vždy od 11.00 a skončí okolo 17.00, v sobotu je program prodloužen do 18.00. Při koupi jedné dospělé vstupenky má jedno dítě do 12 let vstup zdarma. 

Reklama

Výběr článků

Načítám