Hlavní obsah

Strančické divadlo Pro radost před Vánocemi nabídne Ženu v trysku století

Novinky, Lenka Ondráčková

Ochotnický spolek Strančické divadlo pro Radost i v letošním roce uvede před Vánocemi nově nastudovanou hru ve strančické Sokolovně. Tentokrát se jedná o dějepisnou komedii od Zdeňka Podskalského Žena v trysku století.

Foto: Lenka Ondráčková

Žena v trysku století - doba kamenná

Článek

Hru o ženách a nejen pro muže ochotníci nastudovali volně a se smíchem v letošním roce. A jako již každoročně se bude uvádět v předvánočním čase ve strančické Sokolovně - v sobotu 18. prosince od 19.00 hodin.

Byť se jedná o hru z roku 1982, je stále velmi aktuální. Podle názvu by se mohlo zdát, že žena zde utíká či přímo sprintuje. Ale je to klam, slovo "trysk" jen charakterizuje dobu, která na sebe bere různé podoby. A je to právě žena, která se v ní musí orientovat a přesto stále zůstává svá.

Jak říká autor: "Žena naopak se nemění. Je ve všech časech stejně komplikovaná, nevyzpytatelně láskyplná, záhadně inteligentní, trvale měnlivá a konstantně nevypočitatelná."

Divák se ocitne v různých dobách - a dokonce na chvíli i v ráji - a je už na něm, zda se tam nakonec také vrátí. Uvidí ženu ve všech podobách a ve všech dobách. Od Evy v ráji, přes dobu kamennou či obrozenou až po ženu budoucí.

Pokud naleznete mezi pečením lineckého a vánočky trochu času, přijďte do Strančic poznat ženu. Například ženu renesanční, která byla určitě i v době kamenné, nebo ženu z doby kamenné, již můžete potkat i dnes. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám