Hlavní obsah

Stolní hokejisté Žďáru nad Sázavou bojovali doma o body

Novinky, Tomáš Vítámvás

Soutěže družstev ve stolním hokeji se konaly o víkendu 27. a 28. dubna ve Žďáru nad Sázavou. Nejdříve prvoligoví hráči vyzvali soupeře na ZŠ Palachova a o den později druholigoví hráči na ZŠ Švermova.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev

Článek

Tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou tentokrát nastoupil oslabený o nejlepšího hráče v uplynulých kolech, Martina Pospíchala.

Na úvod vyzval Žďár tým Dobré Vody. Úvod zápasu lépe zvládli hosté, ale i tak Žďár byl v neustálém kontaktu se soupeřem. Ve třetí směně Žďár dokázal snížit a vykřesat naději na úspěch. Ve čtvrté směně však soupeř poslal do hry své nejsilnější hráče, zvýšil na 6:10 a v závěru utkání si již výsledek pouze pohlídal. Žďár nad Sázavou tak soupeři podlehl 6:13. Pro nezasvěcené je nutné podotknout, že tým Dobré Vody letos posílil sestavu o Tomáše Vančuru a Jaroslava Špačka (dříve hráči Prague NHL).

V druhém utkání se o body utkali hráči Dobré Vody a Uherčic. Stejně jako v prvním zápase se Dobrá Voda ujala vedení, které již nepustila. Stav 7:3 po třetí směně se Uherčicím podařilo zkorigovat na 8:5 po směně čtvrté. Závěr však opět patřil Dobré Vodě, která zvítězila v poměru 11:6.

Na závěr čekalo tým Žďáru utkání proti Uherčicím. V tomto utkání nastoupil ke svému premiérovému zápasu za domácí v 1. lize Lukáš Krejčí. Celý tým hrál velmi dobře a ačkoliv soupeř od začátku o bod vedl, pro vývoj utkání to nebylo rozhodující. Ve čtvrté směně však z domácích dokázali zvítězit pouze Nedvěd a Vítámvás, zatímco soupeř zvítězil ve třech soubojích. Závěrečná směna přinesla tři remízy a tak Žďár po velmi vyrovnaném průběhu utkání podlehl Bizonům Uherčice v poměru 9:11.

Druholigoví stolní hokejisté se v neděli utkali s týmy Hustopečí, Brna Dragons, Kohoutovic a Bohunic. Na úvod se tým BHL A. Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou utkal právě s Hustopečemi. Ty jediné dokázali oba své body proti Žďáru uhájit. Nedařilo se kapitánce ani oporám týmu. Celkově tak zvítězily Hustopeče 5:3.

V druhém utkání se Žďár ujal brzy vedení a to si hlídal až do vyrovnaného závěru, kdy nakonec Žďár získal zápas v poměru 4:2. Ve třetím zápase se Žďár nad Sázavou utkal s týmem Dragons Brno „B“. Ačkoliv Žďár vedl již 2:1 a poté 3:2, třetí směnu zvládli hosté a tak došlo na dělbu bodů za výsledek 4:4.

V posledním utkání se domácí ujali s týmem THE Pařez Brno. Úvodní směna Žďáru nevyšla a tak prohrával 1:2. V druhé směně však došlo k obratu a Žďár se ujal vedení 4:2. Ačkoliv v závěrečné části zápasu vyhráli Pařez Brno, celkově zvítězil domácí tým v poměru 5:4.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám