Hlavní obsah

Stolní hokejisté přijdou o mistrovství světa, síly měří alespoň korespondenčně

Novinky, Martin Kučera

Stejně jako všechny ostatní sportovní disciplíny ruší i stolní hokejisté nyní své soutěže. Z větších turnajů již odvolali mj. finále šprtcové Ligy škol a United Energy Víkend stolního hokeje.

Foto: BHC Most

Mostecká korespondenční šprtcová liga

Článek

Obě akce měly proběhnout v mosteckém Středisku volného času. Zatímco u Ligy škol je již jasné, že v tomto roce neproběhne vůbec, pro United Energy Víkend stolního hokeje se uvažuje o náhradním termínu v závěru roku.

Zdaleka nejvýznamnější soutěží, o níž stolní hokejisté přijdou, je ale mistrovství světa, které se mělo odehrát v květnu v Modřicích i s účastí pěti mosteckých zástupců. O osudu této akce rozhodne Světová asociace stolního hokeje v srpnu.

Středisko volného času Most a mostecký Billiard-hockey club pořádají pro hráče a hráčky z regionu alespoň Korespondenční ligu. Započítávají se domácí, tedy většinou rodinné souboje, a kromě oficiálních hřišť na šprtec jsou v ní povoleny i různé domácí verze a improvizované hrací plochy.

První kolo probíhalo od 21. března do 12. dubna a zapojilo se třicet devět hráčů a hráček. Nejpilnějším sběratelem bodů byl Jan Matuščín, druhá byla Valentina Grimmová a třetí Jan Krmenčík. Na Velikonoční pondělí bylo rozehráno kolo druhé.

Zájemci, kteří by se chtěli do ligy zapojit, najdou informace na webu BHC Most – www.most.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám